Världens snabbaste elva veckor

Praktikanten har ordet:

Jag har insett att elva veckor går väldigt snabbt. Det känns som att jag precis började min praktikperiod här på JMWGolin. Men så är inte fallet, idag gör jag min sista dag.

Som en del av medie-och kommunikationsvetenskaps programmet vid Jönköpings University hade jag möjligheten att söka praktik. Efter lite sök på Google hittade jag JMWGolin, en PR-byrå som faktiskt verkade intressant. Jag skickade i väg ett mail med mitt CV och ett personligtbrev. Jag fick ett snabbt svar. Och efter en intervju samt ett arbetsprov fick jag äntligen det positiva beskedet att jag var välkommen till Kungsgatan 8 i Stockholm. Jag blev superglad. Det innebar även en flytt till Stockholm, något jag alltid drömt om.

Sen räknande jag dagarna. Den 21 mars stod jag äntligen utanför entrén nere på Kunsgatan. Lite nervös med väldigt förväntansfull. På dörren uppe på våningen sex stod det ”Välkomna alla nyfikna” på dörren. En bra känsla i magen. Väl inne välkomnades jag med öppna armar av mina fantastiska handledare Harris och Ann-Sofie. Efter att ha presenterat mig själv för alla kollegor på mitt livs första måndagsmöte drog allt igång på riktigt. Jag kan verkligen säga att jag kände mig välkommen och inkluderad från första sekund.

Under min praktikperiod på JMWGolin har jag arbetat med flera olika arbetsuppgifter för ett stort antal olika uppdragsgivare. Ingen dag har varit den andra lik. Och nu med facit i hand kan jag säga att det är tjusningen med den här branschen. Det händer hela tiden något nytt, vilket är väldigt inspirerande.  På JMWGolin har jag bland annat lärt mig det viktiga med research -och insiktsarbetet, jag har utvecklat mig inom medierelationer,  själva grundhantverket inom all bra PR.  Och så har jag blivit väl medveten om vikten av att hålla koll på vad som händer i omvärlden för att kunna lägga strategi för kreativa idéer och kommunikation. Jag har konsumerat flertalet nyhetstidningar och branschtidningar varje dag och upptäckt helt nya medier och hörn av internet för ny kunskap.

Idag gör jag min sista dag på Kungsgatan 8. Jag går ifrån kontoret fylld av ny kunskap, erfarenhet och insikter kring hur en PR-byrå arbetar.

Tack för att ni tog emot mig och tack för en lärorik och rolig tid.

PS. Tips till kommande praktikanter och studenter. Var nyfiken. Fråga mycket. Du kan lära dig massor! Och fråga alltid en extra gång om du undrar över något, det finns inga dumma frågor.

Elin Persson

 

Till toppen