Och hur blir det nästa år?

Kom just i samspråk med en trevlig kvinna som visade sig vara Karin Lindvall, projektledare för Almedalsveckan. Karin är sjukskriven sedan i maj på grund av en akut knäoperation, men har ändå dessförinnan i allra högsta grad varit mer och projektlett detta gigantiska evenemang. Ett imponerande arbete på alla sätt och vis.

Karin berättade att de räknar med att 10 000 – 10 5000 personer på något sätt är aktiva på/med Almedalens 1396 programpunkter. Jag passade på att fråga om hon tror att Almedalen kan bli ännu större eller om det har peakat i år, nu när det är valår och allt.

– Vi har resonerat så varje år, att nu kan det nog inte bli större. Men det har det ju ändå blivit. Och varje år har det varit något nytt som har dragit folk. I år är det valår, förra året var det mycket miljö, nästa år är det något annat.

Men finns det då inte en gräns, hur stort kan Almedalen bli?

– Dels finns det en praktisk begränsning. Det största problemet i år har varit att hitta boende till alla. Vi har diskuterat möjligheten att hyra in en färja som folk kan bo på, men problemet med det är att under sommaren är alla färjor fullbokade på annat håll. Dessutom går inte de riktigt stora färjorna in i hamnen. Sedan finns det en kvalitativ begränsning, tycker vi. Blir Almedalsveckan för stort försvinner möjligheten till det helt unika personliga samtalet.

Nästa sommar vet vi.

Till toppen