Mitt första Dreamhack

Mitt första Dreamhack

IMG_8542

Jag har spelat dator- och tv-spel dagligen i nästan hela mitt liv. Men ändå hade jag aldrig varit på Dreamhack, sjunde himlen för alla med samma intresse som jag. Bilden många säkert har av deltagarna är unga killar i mjukiskläder som dricker Jolt-cola och skriker på sina skärmar. Jag har motsagt mig den till viss del, men ska erkänna att jag ändå förväntade mig att få bilden bekräftad, i alla fall lite.

Men väl på Dreamhack insåg jag hur fel jag hade.

10 000 besökare med datorplats och över 55 000 besökare totalt gör detta till en gigantisk festival med deltagare i alla åldrar och kön. För det är vad det är, en festival. Dreamhack har vuxit från att bara vara spel i en mörk källare till att vara ett fullfjädrad och kommersiell festival, där den främsta och väldigt svårfångade målgruppen är unga män.

Överallt syns varumärken, men ingenstans syns reklam. Inga klatschiga reklambudskap eller köp tre för två. Istället möts säljarna och deltagarna i eventytan på mer lika villkor. Det är klämma, känna och uppleva som gäller.

Och självklart får man träffa sina idoler. Dignitas CS: GO-lag provar nya tangentbord men stannar hela tiden upp för att skriva autografer och eller ta bild med sina fans. PapaDrayich streamar live men pausar och frågar efter ditt nick så han vet vem du är i chatten på Twitch. Om jag var starstruck? Japp! Det är en öppen, trygg och accepterande stämning som genomsyrar hela festivalen.

Vi var där för att känna av stämningen och för att förstå hur man kan lyckas på Dreamhack. De tre saker vi tar med oss inför nästa år är:

  1. Underskatta inte besökarna. Du måste addera till deras upplevelse!
  2. Prata med besökarna och var nyfiken. Så får du samma bemötande tillbaka!
  3. Säljer du inte hårdvara måste du ha en aktivitet eller upplevelse att bjuda på!

 

Vill du höra mer om Dreamhack eller möta mig i CS: GO? Hör av dig:

Erik.Filen@jmw.se

073-8127821

/Erik

 

PS. Jag och PapaDrayich. Rätt så nöjd. DS

IMG_8540

 

Till toppen