Fler tankar om nördväldet

Anders Mildner spinner idag vidare om det han ser kopplat till ifrågasättande av internetcentrismen som sker nu.

Jag ska återkomma till det här men just nu får det blir dagens lästips. Alla perspektiv behövs just nu och läs gärna den tillsammans med min text om att nörden börjar skrämma mig som skrevs häromdagen. Och det där med att nördarna skrämmer mig nu säger jag inte bara för att jag är konsult och letar nya sätt att tjäna pengar om jag ska tolka in mig själv i Anders alternativ ; ) Tror inte heller att det är så att medierna gärna berättar historien om det nätskeptiska, jag ser numer oftare att medierna spär på internetcentrismen än motarbetar den.

Nätet är normen i allt fler sammanhang där diskussionen om nyanserna behövs. Och framförallt bygger mina invändningar mest på insikten om att människan fortfarande är människa. Trots att man startade twitterkonton eller skrev bloggar först eller vad det nu är för något man gjort på nätet och därmed tror sig blivit god och insiktsfull.

Men som sagt läs nu Anders och mina texter och fundera på vad du tycker!

Uppdaterat: läs gärna också Fredrik Strömbergs kommentar i Anders postning som jag upptäckte nu, ser att han delar min syn på att det inte nödvändigtvis är en historia som media gärna berättar detta med nätskepticismen. Ni ser det här är en viktig fråga att diskutera och nu har ni tre olika inlägg att fundera runt.

/Brit Stakston

Det här är inlägg 70 av 100 i bloggutmaningen #blogg100, här kan du läsa vilka andra som deltar. 

Till toppen