Befriad zon: Yoga – snart lika inne som badminton

För ett tag sedan berättade en väninna att hennes man var inbjuden till en invigningsfest på ett nytt trendigt yogacenter på Östermalm. Arrangerade gjorde en känd festfixare och garanterat skulle ”alla” vara där. Aum,
snittar och champagne typ.

Fnissande konstaterade vi att yogan nu VERKLIGEN hade hamnat i dåligt sällskap. Förvisso har den väl ända sedan Beatles umgåtts i tveksamma kretsar, men ändå – detta måste väl ändå vara början till slutet på denna
helt bisarra yogahausse.

Tre aktuella – och lätt förvirrade – citat som får åtminstone mig att hoppas att så är fallet:

1. ”Du vet, de har ju inte tid att umgås med barnen sedan de blev ihop igen. Nu vill de bara göra härliga saker ihop – gå på krogen, på yoga…”

2. ” Kolla mina armmuskler! Jag har bara blivit så deffad sedan jag började på yoga.”

3. ”Näe du, nu måste jag stressa iväg till yogan.”

Det är möjligt att dessa citat snarare triggar än avskräcker en helt vanlig storstadsbo, men min vilda gissning är ändå att yoga snart är lika trendigt som badminton.

Varför?

Min snart 60-åriga moster i Norrköping har börjat på yoga. På Friskis och Svettis.
FrF

Till toppen