Att nå i mål #almedalen

Idag är det ett av mina stoltaste ögonblick, ni vet den där känslan av att man når fram. Dit man siktat. Det man ville åstadkomma ser man händer.

Idag sker ett sånt ögonblick. Det livesänds också så  ni kan dessutom dela det här ögonblicket. Till och med vara med på plats i Almedalen!

Det handlar om seminariet : ”Sociala medier i skolan – är det dags för skolan 2.0” som Lärarnas Riksförbund ordnar. Ett seminarium där min bok är själva utgångspunkten och inspirationen för debatten.

Tid: klockan 13-14

Plats: Högskolan i Visby, sal E22.

Ur releasen om seminariet:

Författaren Brit Stakston deltar tillsammans med två av bokens sexton medverkande politiker; Fredrick Federley (c) och Rossana Dinamarca (v) dessutom deltar Kristina Alexandersson, gymnasielärare samt Helena Linge, ledamot i Lärarnas Riksförbunds styrelse. Gymnasieläraren Kristina Alexandersson läste boken Politik 2.0 och skrev sedan en serie med sju bloggposter om hur boken direkt kan appliceras i skolans värld.

-Det här visar att det handlar inte om teknik eller tid. Det handlar om förhållningssätt och kunskap. Att boken leder till en diskussion i skolan är så stort, säger Brit Stakston.”

Lärarnas Riksförbund har gjort en annan smart grej som har med boken att göra men det får de berätta mer om själva på plats.

Jag ska njuta av den här dagen. Vila i att jag har åstadkommit exakt vad jag ville göra. Ge en pusselbit till större förståelse för vad Internet betyder för var och en av oss. Idag kommer vi att prata om det i relation till skolans värld. Det är galet stort för mig. Dessutom kickas dagen igång med en grym sociala medieakutshow idag.

/Brit Stakson

Ur förordet i boken:

Alla nya kommunikationsverktyg som politiker vill vara synliga i nu gör att trösklarna sänks och de löften som ges kan prövas. Att tröskeln blir lägre betyder inte med automatik att det sker en ökad interaktion och engagemang. Det krävs att man lämnar gamla invanda mönster från båda håll. Och i grunden handlar det om attraktion – till både individer och det budskap de förmedlar. Tekniken i sig kommer aldrig vara attraktion nog. Politik 2.0 är möjligheten för politiker att bli genuint attraktiva och relevanta.

I en av bokens framtidstexter finns berättelsen om Yohana. Det är hennes förändrade livsvillkor och Internets roll i den utvecklingen som är kärnan i vad den här boken är för mig. Möjligheter. Ansvar. Och ett gemensamt kunskapsbyggande.

Till toppen