Valår, vädret och viljan att mötas #almedalen

Måndagen refererades till som ”första dagen på Almedalsveckan”. Själv kom jag i lördagskväll och på måndag eftermiddag när jag hörde det där hajade jag till och kände mig redan dagvill. Det är så intensivt och maxat här så ”den första dagen” kändes redan som mitten på veckan.

Klart det märks att det är valår. Vädret bidrar och jag tror nätverkandet online inför Almedalsveckan har bidragit till att skruva upp antal deltagare, antal möten och antal seminarier. Synliggörandet inför bidrar till att ge kunskap om att det är möjligt att boka en båt sådär i sista stund, någon plats dyker alltid upp, något rum dyker alltid upp och det är öppet för alla politiskt intresserade.

Måndag morgon inleddes med att jag fick överge sociala medieakutens sändning. Tillsammans med Martin Gelin pratade jag  om sociala medier och valet i SVT Gomorron. Var där  förra året och gjorde en motsvarande intervju. Den studiomiljö på Almedalscenen är nog något av det roligaste och mest förmånliga man kan få göra som kommunikationskonsult och road av Almedalsveckan. Studion är ju direkt på den scen där partiledarna några timmar senare finns.

Sen bestod dagen av redaktionsmöten, intervjuer inför dagens sändning och powerminglande av sällan skådat slag. Så många kloka människor på plats, så många samtal och i våra gula (fula ja) t-shirts är det enkelt att hitta oss. Vi får frågor, inte så mycket av akut karaktär, utan oftast mer av det slag som handlar om hur man kan jobba med sociala medier, det där med negativa kommentarer, sociala mediers framtid, nästa trend, vem den bästa politikern på sociala medier är etc.

Under kvällen medverkade jag också  hos Nordengren i P1, Malin Crona bloggar om det här bloggar om det här. Efter det planering och genomgång av dagens sändning.

Det här är slitigt men jäklars vad förmånligt det är att få vara här och att få jobba med gänget runt talkshowen. Sen är det helt klart att bo med 7 män med förkärlek för teknik är något av det mest nördiga man kan göra. Aldrig har jag väl sett och hört så många detaljer om längd, ställning, ljud och annat…its the battle of the gadets 24/7. Fantastiskt!

Bilder kommer!

/Brit Stakston

Till toppen