Upptäck bloggsurret innan det hinner upp dig

Det har börjat dyka upp en ny typ av omvärldsbevakningsverktyg på marknaden som kan identifiera ryktespridning på Internet och framförallt på bloggar. Man räknar med att det finns ca 60 miljoner bloggar på Internet redan idag och var 5,8 sekund startar en ny blogg. Helt omöjligt för ett företag eller organisation att bevaka utan tekniskt stöd.

De flesta företag som jobbar med omvärldsbevakning har redan idag någon form av sökmotor som identifierar vad som skrivs om företaget och konkurrenterna på tidningarnas websajter och diverse nyhetsarkiv.

I förra veckan lanserade Factiva ett verktyg som förutom 20 000 andra nyhetskällor och websajter bevakar 500 000 bloggar som de identifierat som aktiva och inflytelserika. Bloggarna analyseras i grupper för att få fram vad som det pratas om därute. På sätt kan man identifiera trender kring vad det skrivs om till exempel företag eller personer. Om ett begrepp dyker upp allt oftare i samband med företagets namn blir man varnad och får möjlighet att agera i god tid innan problemet växer sig större.

ASH

Till toppen