Stora Bloggpriset – julens roligaste uppgift

Att ingå i panelen för Stora Bloggpriset för att nominera bloggar i sju kategorier är julens bästa och roligaste uppgift. Kategorierna som jag ska nominera fem bloggar var i och dessutom med en motivering är:

  • Nöje & Kultur
  • Mode
  • Sport & Fritid
  • Livsstil
  • Prylar & Teknik
  • Vardag
  • Politik & Samhälle

Äntligen ett tillfälle för mig att botanisera djupare i bloggosfären! Alla dessa bloggar som jag inte har tiden att läsa i den utsträckning jag skulle vilja. Läser ju massor av bloggar men de är oftast kopplade till arbetet som sociala mediestrateg och kommunikationskonsult.

Det blir alltså vanligtvis mest sociala medier, teknik, medier i mitt bloggläsande. Sen bevakar jag extra noga en del mode-, organisations- och matbloggar för kunduppdrag och letar alltid efter bra case till de föreläsningar och kurser vi ger. I researchen  för dessa dyker det ofta upp nya intressanta bloggar men det här uppdraget kräver ju ett annat sorts läsande. Och ska landa i nominering av de fem bästa i varje kategori.

Det har redan börjat droppa in (roliga!) pitchar i mailboxen eller inkommande länkar från bloggposter som denna hos Björn Wadström som utser sig till veckans troll när han vill påminna hela panelen om att han finns : )

Själv kommer jag komplettera pitcharna med att börja nerifrån i alla existerande listor. Jag ska också passa på att fördjupa mig bland de bloggar som finns i min RSS-läsare för något enstaka inlägg jag fastnat för men som jag sen faktiskt aldrig haft tid att följa närmare. Men allra först ska jag läsa in mig på alla mina bloggpanelskollegor, det i  sig är en intressant lista. Stolt över att JMW och jag fick komma med i det här gänget!

Vilken kategori som är mest utmanande för mig personligen? Tja … sport & fritid (även om fritid ju innefattar allt…) men sportbloggar…jag erkänner. Jag läser inga såna. Men jag har några veckor på mig att hitta de 5 bästa  🙂

Mode är ju en kategori som jag har någorlunda koll på utifrån jobbet men här tänker jag ta tillfället i akt och nominera de fem som jag gillar bäst. De fem bästa modebloggarna för mig som den kvinna jag är.

Ska helt enkelt använda denna uppgift till att njuta av möjligheten att få läsa, ta till mig och låta mig beröras av bloggposter som privatperson inte bara som yrkesmänniskan Brit som konsumerar bloggar på ett sätt.

Här kan du läsa mer om Stora Bloggpriset som arrangeras av Aftonbladet och Bloggportalen.

FLERA NOMINERINGSCHANSER:

2008 är sannerligen bloggens år, finns ju även med på vår flipplista för året. :

Så ägna gärna lite tid i julledigheten åt att nominera era favoritbloggar i dessa bloggtävlingar!

/Brit Stakston

Till toppen