#SSWC. Kunskapsinjektion 1

I buss 2 på väg till SSWC med hjälmen på huvudet för att lätt kunna kännas igen. Möts av Karin Adelsköld som fullfjädrad reseledare i både klädsel och ton i rösten när vi får instruktioner om dagens upplägg. På väg till bussen har jag mött en snygg och glad Ronnie Ritterland trots den tidiga morgonen i vår jakt efter dryck och får även krama Maria Sjöberg som med sin tweet imorse gjorde mig glad. Och lycklig över att få fortsätta de samtal jag efterlyst i helgen med bland annat henne. Får också krama Robin Danehav som jag inte sett sen Almedalen, rekommenderar honom att sova lite för han såg trött ut efter en kort natt. Till och med tröttare än han såg ut efter en hel veckas arbete med oss  i Almedalen.

Jag blir ännu mer fylld av positiv energi och glädje av de spännande samtal som tar fart från första stund. Många samtal om samhällsutveckling och nätets roll i det. Sitter bredvid Johan Grafström från Utbildningsradion som alltid får mig att tänka ett varv till. Vi pratar om lokalpolitisk påverkan och det han själv involverat sig framgångsrikt i för skolmatsfrågan i Lidingö.

Skriver vidare och hör Johan och Magnus Kolsjö från Kristdemokraterna fortsätta samtala om den pågående valrörelsen. Bredvid mig sitter Emanuel Karlsten och skriver koncentrerat, säkert något för Expressen. Mikael Zackrisson räddar min förmiddag genom att bjuda mig på rykande hett kaffe efter att han suttit och jobbat en stund. Och lärt oss huliganramsor. Jag har också hunnit med ett kort men inspirerande snack med David Bismark. Sist jag träffade honom var på TEDxStockholm och vill verkligen under de här dagarna hinna fånga upp mer om hans tankar om framtiden vad gäller elektronisk röstning.

Inser alltså snabbt att det här kommer att bli lika galet som Almedalsveckan kompetensmässigt och socialt fast på mindre än 48 timmar. För det här är en enda bussresa och huvudet är redan fullt av tankar.

Vi har hunnit åka ett par timmar till och samtalet med Johan som ju varit projektledare för Klass 9A har glidit över till skolan. Det är tredje gången den här veckan som jag för djupa och viktiga samtal om skolan. Är det morgondagens skola som blir mitt nästa fokusområde undrar jag… Från internationalisering, miljö och kommunikationsbranschens utveckling genom sociala medier till …. *trumvirvel* morgondagens kunskapstillväxt. Vi får se, grymt inspirerande samtal i alla fall.

Nej, nu måste jag fokusera på det analoga mötet. Men fler rapporter kommer. Jo, förresten har också hunnit prata om Employer Branding med Michelle Rea och Robin Jakobsson det är ju också ett galet spännande område och fick anledning att diskutera debatten jag var involverad i somras.

Sen fick vi på buss 2 vara med vid ”unboxingen” av SSWC-boken. Så fin! Köp den : ) och krama Mattias Boström extra mycket för hans jobb!

För ett år sedan var SSWC en tung helg för mig personligen och jag minglade väldigt lite. Min syster dog några veckor senare och det skulle visa sig att hon under konferensen verkligen i slutet av sin sjukdom. Halva min tid tillbringades i telefon och delar av mig har även fysiska minnen av det som skedde då. Kroppen minns sorgen på något sätt. Men den här förmiddagen visar att kunskapsinjektionen som SSWC ger skapar nya minnen och känslor.

Nej, nu måste jag verkligen sluta skriva nu ska David Stark och Karin Adelsköld underhålla oss med musiktävling (vem vet först vilken tv-serie det handlar om när musiken spelas)  för att peppa oss inför båtfärden som kommer. Tävlingen avslöjar nya egenskaper kan jag säga….vem vet först att det är Teletubbies, Starsky & Hutch eller Dynasty?

/Brit Stakston

P.S Hjälmen kan jag berätta följande om. Det bildas kondens i en hjälm efter ett par timmars användande. Den blev då pga värmen istället använd som handväska. Man kan skopa vatten med den ifall det blir vatten i tälten pga regn, kanske också en bålskål men framför allt för att fälla män. Kommer ta av mig den och slänga den framför män jag vill ha liggandes på knä framför mig…

Till toppen