Spoila inte Game of Thrones

Spoila inte Game of Thrones

Världens mest populära TV-serie ska få ett slut. Äntligen är den åttonde och sista säsongen av Game of Thrones snart här. Som jag har väntat. Dock inte lika länge som många andra. Jag fastnade sent för serien som nog var inne på sin femte säsong när jag var klar med min egen ”Att se-lista” på streamingtjänsterna. Jag hade såklart hört talas om Game of Thrones, men mest via rubriker och även om kompisar pratade om den så var det inget som fastnade. Men när jag väl började kolla…oj så jag fastnade.

Men resan hit till den avgörande säsongen har varit en kamp. Inte bara för Lannisters utan även för mig. Som småbarnsförälder är det inte helt enkelt att hitta tiden att plöja alla avsnitt i soffan på kvällarna. Detta då jag oftast badar i min egen utmattning eller barnens blöjvälling. Nej jag har improviserat mitt tittande på Game of Thrones. Jag följt Arya, Daenerys Jon Snow och alla andra i vänthallar, på flygplaster, bussar, tåg, i svärföräldrarnas friggebod, på toa, i sängen, när jag diskat eller tagit en kaffepaus. Det har varit utmanande att se allt. Men framförallt har det varit jobbigt att inte vara i fas med övriga världen. Rädslan för spoilers har varit stor. Jag har duckat rubriker på nyhetssajter och snabbt scrollat förbi allt som verkat Westeros-relaterat i flödet. Om någon börjat prata om Jon Snow och drakar har jag lämnat rummet. Men nu äntligen är jag ikapp. Ospoilad lagom till de sista sex avsnitten.

Jag vet dock att jag ganska snart kommer att hamna efter då jag inte kan titta exakt när nästa avsnitt släpps. Så är småbarnslivet. Och här är jag nog inte ensam. Även om nästan alla tittar på Game of Thrones, så gör vi det inte exakt samtidigt. Och då vore det väl själva fan om slutet skulle spoilas av någon högljudd riskkapitalist på morgonbussen till jobbet eller av bästa polaren i omklädningsrummet efter träningen.  Från och med 15 april gäller visad spoilerhänsyn för oss alla. Skydda dig själv och snacka inte för mycket bland andra.

Till din hjälp kan du använda Game of Thrones Anti Spoiler-kit som vi tagit fram tillsammans med Telia Play och HBO Nordic. Varje avsnitt i sista säsongen har fått ett eget märke. Fäst märket på jackan och visa världen vilket avsnitt du precis sett. Det gör det enklare för alla du träffar att veta vad de kan säga, eller inte kan säga, om sista säsongen. På Telias kampanjsite finns även ett par budord gällande spoilers att begrunda själv och dela vidare med någon i din närhet som brukar ha svårt att hålla tyst om viktiga händelser i TV-serier.

Spoila inget och låt oss alla få det perfekta slutet vi förtjänat.

Till toppen