Sommar, foppatofflor och musik

Sommaren står för dörren. Det märks tydligt i Stockholm just nu. Förutom att midsommar passerade utan att säga hej, blir tempot ett helt annat. Plötsligt är kollektivtrafiken både lugnare och trevligare än vanligt. Mina medresenärer är inte alls lika stressade och allt fler människor blommar ut i leenden.

Fotbolls-VM går in i sitt slutskede, pocketböcker inhandlas och semesterplanerna realiseras på riktigt medan kvällstidningarna fortsätter att älta bröllopet. Facebook-uppdateringarna blir färre, morgontidningen tunnare och i radio gör sommarpratarna entré.

Industrisemestern fyller Stockholm med nyfikna och turistande människor. Kungsgatan är töms på stressade konsulter med take away kaffe – och fylls istället av foppatofflor, män med bar överkropp och turister som gått vilse.

Det är sommar.

I nästa vecka kopplar jag av och ned för lite ledighet. Förhoppningsvis får du chansen att göra detsamma väldigt snart. Musik är något jag inte klarar mig utan – framförallt inte under sommaren. För vad är sommar utan musik?

Tillsammans med min kollega Samuel och vår praktikant Erik har jag satt ihop en somrig spellista som andas sol, sommar och varma vindar. En liten sommargåva från oss på JMW. 

Ha en riktigt fin sommar,

Thomas Hansen

Till toppen