Gatsbypremiär: "Can't repeat the past?… Why of course you can!"

Nu så maj är här, biljetterna till den svenska premiären av The Great Gatsby släpps idag och inatt är det galapremiär i USA, #gatsbypremiere. som kan  följas här. Har ju redan i januari avslöjat hur magiskt jag tycker det här filmsläppet kommer att bli. Då puffade jag för en av de trailers som hade släppts och sen dessa har det pumpats på med fler och fler teasers. Här får ni en liten sammanställning av några höjdpunkter i det som inte bara är en film utan en livsstil och gestaltning av en amerikansk klassiker. Minns Gatsbydiskussionerna i high-school i USA.

Vi börjar med en monogrammaker, det får pryda både min Facebooksida och Twitterkonto ett tag.

monogrammaker

Såhär ser NK ut just nu, skyltfönstret inramat med art deco-mönstret vi känner igen från trailers, sonen och jag har kikat in….

gatsby

Gatsbytrailers


Trailer 1

Trailer 2

Trailer 3

Den längre tv-reklamen

Gatsbysamarbeten

Här kommer vi till intressanta samarbeten, t.ex. med klädfirman Brooks Brothers som F Scott Fitzgerald själv var kund hos, de har gjort en egen The Great Gatsby-kollektion och även Prada. Här kan du få veta mer om samarbetet med Brooks Brothers:

Ett annat samarbete är det med Fogal strumpor, kolla in den här kollektionen av art deco-strumpor! Här får vi veta mer om det samarbetet också, även detta har handlat om att kunna berätta historien bättre.

Smycken kommer från Tiffany & Co och även där var F Scott Fitzgerald kund och man har skapat replikas av smycken som fanns på den tiden. Här berättar de mer om detta och den Jazz Age kollektion de satt samman, efter samma intro som på klippen ovan (ca 28 in kommer den specifika referensen till smyckessamarbetet).

Sen spelar The Plaza Hotel förstås en stor roll och de har en helt ny The Great Gatsby-svit och festandet i boken har inspirerat till champagnedränkta soareér från kust till kust i USA. Länge sen jag sett en film som arbetat så extremt genomgående på det här sättet.

Gatsbysoundtrack

Soundtracket – det gamla kopplas samman med det nya i en briljant mix. Crazy in Love med Beyoncé i 20-talsversion, är faktiskt bara så galet bra som det kan vara!

Gatsbyfest?

Nu vill jag också bli bjuden på många av alla de Gatsbyfester som kommer hit för att riktigt kunna repeat the past! ”Can’t repeat the past?… Why of course you can!”

/Brit Stakston

Det här är inlägg 99 av 100 i bloggutmaningen #blogg100, här kan du läsa vilka andra som deltar. 

Till toppen