SM i SMS för andra året

Igår utsågs för andra året svenska mästaren i SMS. Efter 14 deltävlingar, varav den första skedde på Peace & Love-festivalen i Borlänge i juni, var det alltså dags för final i Stockholm igår. Vinnaren 17-åriga My Svensson säger sig skriva cirka 40-50 sms varje dag. Parlino och Z-tv låg bakom tävlingen  och  menar att ”SMS blivit en sport bland ungdomar”.

Det var förvånande nog inte tillåtet att använda T9-funktionen. Det trodde jag alla använde utom jag..

Jag skulle vara mer än nöjd med en prissumma på 25 000 kronor och en ny Nokia-telefon om jag var 17-år och allt jag behövde göra för att vinna var att använda en vardagsfunktion i min telefon.

Att både SVT, DN och flera andra plockat upp nyheten säger en del om att det lite lagom enkla pr-tricket funkar ok även i år.

/Brit Stakston

Till toppen