Fredagsöl på Twitter. #FollowFriday, del 2

Talade igår länge med officienten inför min systers minnesstund. Innan jag sätter mig och skriver ner texten om min syster till den ceremonin tänkte jag göra en uppföljande #followfriday-postning dvs puffa för följare som man tycker är såpass intressanta att man vill att fler börjar följa just dem.

För mig är FollowFriday-konceptet lite som fredagsöl på Twitter. Hade gärna gått ut och hängt med det just det här gänget igår på något trevligt ställe och förstås tagit med mig det här gänget Follow Friday, del 1. Orkade dock inte länka upp posten förrän idag….

Jag följer 1 500 personer och det är oerhört många av dessa som dagligen ger mig så mycket. Allt från goda idéer, glädje, stöd, support, kunskap, omsorg, närvaro och massor av inspiration och uppslag.

Det här är några av mina svenska fantastiska följare som glatt mig på olika sätt den senaste tiden och som jag tycker ni borde börja följa också:

 • @wieselgren för att din klurighet, din kunskap var en sådan glädje att möta IRL där under dragningen på GP. Vilken enorm kunskapskälla, på plats. Dessutom är du väldigt rolig ibland mitt i all härlig nördighet.
 • @claes för att du verkligen mitt i din bitighet, trötthet över att vi människor aldrig lär oss andas familjekärlek och stor livsglädje. Ditt ”Been there. Done that.” summerar din underliggande morrighet bäst (sen är det kul att du gillar Micorosoft så mycket…).
 • @tessferrandez för att du är en stjärna samtidigt som du är en doldis och vårt samtal om privat vs personligt var spännande. Dessutom vill jag också bli debugging-guru när jag blir stor.
 • @seoism för att du är en av de riktiga smartskallarna i sociala mediesfären med en befriande distans till alltihop. Tror ofta du ser saker före de flesta.
 • @monawallin för att du med värme ger feedback, pratar, deltar, letar kunskap med en öppenhet och vänlighet som gör mig glad.
 • @buzzfrog för ödmjukhet, nyfikenhet och att du bjuder på dig själv och dina funderingar om vemodsutslösare i din podcast om vemod som är så överraskande och underbar i sammanhanget. Och så många som lyssnat på den!
 • @justtea för värme, närvaro och nördighet : )
 • @federley för att du utmanar dina partikollegor och för att jag vet att du har ett oerhört stort hjärta. Skulle gärna ser än mer av dina tankar runt politiska beslut du är involverad i.
 • @anettenovak för att du är modig, klok, varm och har en massa spännande livserfarenhet. Vill också gärna komma upp till dig någon gång och hänga en kväll helt analogt.
 • @johanlindfors för att du evangeliserar med passion och stor lust att dela med dig av din kunskap. Du vill lära dig nytt hela tiden och jag vet du skulle ha jättekul med det här gänget jag dragit ihop.
 • @joakimhager för att du med värme finns i mitt twitterflöde med ditt pratande och för att din livsglädje gör mig glad.
 • @malinh för att du kämpar på i en analog miljö och för att jag hoppas det här ska kicka igång ditt twittrande lite mer. Dessutom borde du lagt ut bilden på dig svampbobfyrkantsdräkten.
 • @andersmi för klokskap och förmåga att med tyngd och självklarhet skapa förståelse för var vi är på väg. Allt tack vare ny teknik vi tillsammans förädlar.
 • @katarina61 för att jag vill höra mer av dig. Mötet med dig i somras och den pusselbit du är för @jocke gör mig varm i hjärtat och att haft förmånen att umgås med under ett par dagar. Sen känner man ju sådär ibland – den där människan tycker jag himla mycket om : )
 • @moonhouse för att du finns där i socialamediesfären. Alltid och inte alltid på ett tåg. Du ser och är med och tror du har en massa spännande tankar och funderingar.
 • @anjogbg för att du är en ordekvilibrist och nog är fullständigt tja fullständigt härligt galen.
 • @itmamman för att vi behöver fler som du. Du har ett av världens viktigaste jobb.
 • @bybalsam för att du är nyfiken som 17 på allt som rör sociala medier  och sprider ordet vidare.
 • @wildenstam för att jag tror barhänget skulle kunna bli vansinnigt roligt om du är ens 1/10 av den bild som ges i blogg och twitterflöde. Sen vore det kul att diskutera en mass saker.
 • @weconverse för att du unfollowar mig i perioder och för att jag har stor respekt för det du gör.

Tänk det här hade väl varit en trevlig fredagsölstillställning! Och så hade vi skickat ut tweets till alla våra andra följare att joina oss…. Tur att vi har nätet som ständig mötesplats för det här!

Ta hand om er och ha en härlig helg,

Brit Stakston

P.S Läs här för mer info om FollowFriday som fenomen.

Till toppen