Saker jag inte begriper

Hittills har vi varit sparsamma med kommentarer på bloggen kring Kriskommissionen och dess efterdyningar men nu kan jag inte hålla mig längre. Det finns nämligen så många ingredienser som jag verkligen inte begriper. Till exempel:

1. Hur kan de kanske mest medietränade i Sverige göra så många misstag när det väl gäller? Ta till exempel Laila Freivalds. Hur har hon kunnat missa två så enkla kriskommunikationsregler som att a) visa empati och b) att inte skylla på andra (ja, och då särskilt inte sådana som redan är hjältar i allmänhetens ögon)?

2. Vad tänkte regeringen med när man omplacerade Christina Palm, en av de mest kritiserade tjänstemännen i samband med flodvågskatastrofen, till just Phuket?

3. Menar Göran Greider verkligen på allvar att kommissionens kritik är för hård och att regeringen gjorde så gott man kunde, då i den stunden? Eller säger han det för att han är just Göran Greider?

4. Vad tycker Göran Persson EGENTLIGEN om Lars Danielsson just nu. Är han en ”börda” eller ”en medarbetare som han har stort förtroende för”? Och kan man verkligen vara båda dessa saker på en gång?

5. Och slutligen: går det verkligen inte att i efterhand kontrollera uppgifterna om vem som ringde, eller inte ringde vem på annandag jul för nästan ett år sedan?

/FrF

Till toppen