Program för #gma11. Söndagen 3 juli #almedalen

Nu är det snart dags för premiär av årets sändningar från Almedalen, lastat ur och riggat på Café Milagro. Vi sänder imorgon klockan 8-8.30, följ oss här. Vi har under dagen firat de nya fina stickers som Jesper Wallenborg tagit fram för #gma11 och det faktum att vi får chans att jobba tillsammans under den här veckan.

Premiärprogrammet innehöll bland annat:

Uppstart av mig och Jocke förstås om vad vi har för förväntningar på årets Almedalsvecka och #gma11. Vi berättar om hur vi kommer att bevaka det som sker och vilka huvudteman vi valt att fördjupa oss i. Vi går igenom de olika apparna som finns och berättar hur vi tänker hålla koll på vad som händer.

Dagens intervju: För att diskutera Almedalen som företeelse har vi bjudit in Almedalsveteranen Magnus Ljungkvist, vd för Inre kabinettet AB – som tillsammans med nyhetsmagasinet Fokus äger Makthavare.se

Dagens politiker: Vi träffar debattören, författaren Alexander Bard som också är initiativtagare till  Liberaldemokraterna. Vad har hänt sen sist från Folkpartiet till Liberaldemokraterna. Vad ser han framemot mest av Almedalen 2011. Vilken fråga tror han kommer att dominera, vilken fråga önskade han skulle dominera?

Dagens tema är skolan. Tillsammans med Claes Nyberg, presschef Lärarförbundet pratar vi om skoldebatten och hör mer om Lärarförbundets satsning i Almedalen. Kommer skolfrågan att dominera och hur tänker Lärarförbundet själva agera för att lyfta just sina frågor? Dessutom gästas vi av Emanuel Karlsten som arbetat med Aftonbladets stora skolgräv, det som gick från Skolras till Skolgranskning och som fick kritik av både mig  för att ha en färdig tes. Vad lärde de sig, vad kom ut av det arbetet?

Dagens bloggare: Från och med måndag presenterar vi dagens bloggare. Det är någon av de vi träffar under vårt besök på Bloggplats H12. Vi berättar mer om det under sändningen. Vi går också igenom de Almedalsappar som finns.

/Brit

Till toppen