Nu kör vi! God morgon Almedalen #almedalen #gma11

Nu har jag fått upp Almedalspulsen. Imorgon bitti är det dags och vi kör hårt ända till söndagen den 10 juli. Vi kommer som vi skrivit om förr tillsammans med Joakim Jardenberg köra våra morgonsändningar och vår löpande rådgivning igen. Stoppa oss när ni ser oss! Fråga, berätta, samtala. Vi har alltid minst en kamera med oss och i vårt team finns några av Sveriges vassaste rådgivare inom kommunikation. På alla nivåer.

UPPLÄGG I KORTHET:

Jag och Jocke upprepar förra årets programledarinsats till den halvtimme långa  direktsända talkshowen God Morgon Almedalen, #gma11. Med Jocke vid rodret är det tryggt och vi gillar båda att kliva upp kl 5 efter att ha gått och lagt oss vid 1. Bara en sån sak! Till vår glädje kan Björn Mellstrand vara programledare istället för mig under onsdagen (då jag medverkar i en angelägen debatt om skolans framtid).

Talkshowen sänds alltså varje dag söndag-söndag kl 8.00-8.30, från Café Milagro, Stortorget 18. Välkomna förbi om ni vill se oss och fantastiske Björn Falkevik in action under produktion av programmet.

Talkshowen kommer att bestå av fem delar:

Online/offline: Måndag-fredag leverar Anton Johansson, Twingly och Niclas Strandh, JMW lite data vi kan bita i som visar genomslag för saker som skett dagen innan. Lördag – Söndag tar Nikke Lindqvist över den rollen.

Dagens politiska gäst: Varje dag gästas vi av en politiker med partitillhörighet i det parti som dagen innan hade sin dag. Vad hände, hur gick det och vilka frågor dominerade i efterhandssnacket.

Dagens tema: Utifrån givna teman t.ex. skolan, vården, engagemang i en digital samtid, arbetsmarknad, miljö mm djupdyker vi genomslaget för dessa frågor i Almedalen. Representanter för de olika temaområden finns på plats för intervjuer och samtal om deras Almedalsmedverkan och genomslag.

Dagens bloggare: Varje dag klockan 15 kommer Björn Falkevik och jag vara på plats på H12. Där vill vi intervjua dig som är politisk bloggare. Här vill vi lyfta nya och gamla profiler. Fånga upp era reflektioner på det som hänt när vi ses.

Intervjuer: Sedan fylls programmet med intervjuer vi gjort med spännande personer dagen innan.

Vi återkommer med exakt program varje dag.Vill ni bli påminda om vad vi gjorde förra året så inspireras här.

HAR DU NÅGOT ATT BERÄTTA? HÖR AV DIG!

Jag och Björn kommer inte att lämna varandras sida under den här veckan och ser ni oss och har något att berätta så gör det! Vi har slots över och söndagens sista sändning kommer vara en maratonsändning ända in i kaklet. Då kan vi lyfta in massor av spännande tankar och reflektioner. Jocke kommer också ha kamera med sig under hela veckan. Vid sidan av att stoppa oss när ni ser oss så finns två andra chanser varje dag också:

  1. Varje dag kl 15 är vi på H12 för att intervjua vad  vi kallar ”dagens bloggare”, så är du bloggare kom till Bloggplats H12 och säg att du vill vara med! OBS! ett undantag tisdagen den 5 juli görs denna intervju mellan 13.15 och 13.45.
  2. Klockan 16 på Donners Torg finns vi varje dag för att fånga pulsen där just då. Det är tidernas chans att pitcha in din egen vinkel på dagens debatt. Kom och snacka med oss!

Ser framemot att möta er alla. För mig är Almedalen samtal med kloka människor. Allt det där andra som kritiseras, cirkusen, utspelen, roséminglandet, ryggdunkandet studerar vi distanserat. Allt blir vad man blir det till. Kärnan för mig är kompetensutvecklingen, 24h i 8 dagar. Min egen drivkraft till de här kommande dagarnas hårda arbete är att ge fler chansen att ta del av de samtalen genom vårt arbete med God Morgon Almedalen.

Förra året skojade Rolf van den Brink på båten över till Almedalen över jag var ännu en av de där konsulterna som ville leka journalist. För mig handlar inte God Morgon Almedalen om det. Jag kan bjuda på att jag inte är den perfekta intervjuaren, jag är inte journalist, jag vill visa vad som är möjligt att göra med en kamera och nyfikenhet i ett möte med kloka människor. Det har också sin pedagogiska poäng. För mig är det en jätteutmaning.  Men det är värt att få chansen att dela med oss av vår nyfikenhet på så många sätt! Och dessutom får jag jobba med ett stort gäng smartskallar! För mig ger Almedalsveckan energi och frågor att grotta ner sig i för resten av året.

DET HÄR HÄNDER MER

Jag kommer dessutom att medverka i SVT Gomorron måndag och fredag för att först kommentera hur de sociala medierna kan komma att användas för att sedan på fredagen veta mer om hur de faktiskt använts under årets Almedalsvecka. Tänk för två år sedan var jag i Almedalen och visade envist vad som är möjligt att åstadkomma i de sociala medierna för att ge insyn till samtalen och var hyfsat ensam om det precis som många andra, det var enskilda eldsjälar som drev sociala mediearbetet då. Själv  twittrade jag mig till avstängning också.  Förra året var sociala medier ett av de stora teman och Politik 2.0 som även min egen bok hette var högst aktuellt. Efter Almedalen kunde vi konstaterade att det inte gick så himla bra.  Och det vi ser i stort för sociala medier är en normalisering vi söker verktyg för implementering. Därför är det kul att kunna smyglansera min nya bok ”Gilla – dela engagemang och passion i sociala medier” i Almedalen. Sociala medier har blivit vardag och en viktig del av opinionsbildningen. Under fredagen deltar jag i en debatt om just detta hos Almega, Opinionsbildningens nya infrastruktur.I det här perspektivet ska det också bli kul att få summera Almedalen söndagen den 10 juli.

JMWs team på plats i år: Björn Mellstrand, Niclas Strandh,Thomas Hansen, Canan Yasar, Ann-Sofie Halling samt dessutom har vi förmånen att ha med oss Nikke Lindqvist också.

Och inget skulle bli så bra utan de fantastiska parhästarna Joakim Jardenberg och Björn Falkevik förstås.

Ni fattar varför Almedalspulsen börjat dunka snabbare!

Brit Stakston

Till toppen