Mellstrands müsli

På frukostseminariet i förra veckan serverade vi min müsli. Och på allmän begäran (det är kanske att överdriva) så kommer här receptet:

5 dl dinkelflingor
5 dl fiberhavregryn
1 dl linfrön
1,5 dl krossade linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
3 msk fruktos
0,5 – 1 dl rapsolja
1 dl vatten

Blanda ihop i en långpanna. Rostas i ugnen 200 grader i 30 minuter. Rör om minst två gånger.

När det är tio minuter kvar av rostningen till sätter du:

Krossade cashewnötter (efter smak)
Krossad sötmandel (efter smak)

När det återstår 3-5 minuter tillsätter du:

Russin
Torkade fikon
Torkade aprikoser

Receptet är en vidareutveckling av recept jag fått från Dominique på PhD och Lotta på Metropolis.

Björn Mellstrand

Till toppen