Makt att förändra

Idag finns artikeln om från senaste numret av Internetworld utlagd ”Hon har störst inflytande online”. Det är ett längre reportage där jag berättar en del om vad som driver mig och resonerar om makt, förändring och digitalisering:

”– Min drivkraft var att ge människor möjlighet att i mötet med andra, i en ny kontext, förstå både sig själva och sin omgivning. Det är bra för världen när vi förstår varandra.

Och precis som utlandsvistelse berikar människors syn på varandra, gör även internet det. Brit Stakston beskriver sig själv som ”oerhört cyber­optimistisk”. Hon anser att digitaliseringen på­verkar samhällsutvecklingen positivt.

– Jag tror det är av godo att vi har fått den här plattformen. Det hjälper oss att få en holistisk syn på världen. Det ger inblick i människors olika förhållanden. Det är lika viktigt för den individuella utvecklingen och samhällsutvecklingen som läsförståelse har varit. Vi får hjälpa andra att inte vara digitala analfabeter.”

Jag får också kommentera en del företeelser i texten såsom t.ex.:

… journalistik 2013

“Alla är inte journalister och vill framför allt inte vara det. Jag förstår inte hur journalister så fullkomligt hukar inför digitaliseringen. De borde sträcka på sig och ta plats!”

Finast med denna intervju är att tre personer i slutet av den kommenterar mig. När regnet faller i sinnet nästa gång ska jag minnas de svaren. Om jag en enda gång lyckats förmedla en sån där ”Brit-zonskänsla” som Nikke Lindqvist nämner så glädjer det mig mycket. För jag tror verkligen att allt är möjligt och vill ur mitt lilla perspektiv ge människor verktyg till förändring, som ger dem makt att förändra sina liv. För mig handlar kommunikation ytterst om det.

/Brit Stakston

Det här är inlägg 65 av 100 i bloggutmaningen #blogg100, här kan du läsa vilka andra som deltar. 

Till toppen