JMW stöttar Läkare i Världens arbete för allas rätt till sjukvård

JMW inleder ett samarbete med Läkare i Världen som bland annat driver en klinik för papperslösa och EU-migranter i Sverige. Samarbetet avser strategisk rådgivning för att öka uppmärksamheten kring Läkare i Världens viktiga arbete för utsatta människor.

Läkare i Världen är en del av det internationella nätverket Médecins du Monde som arbetar för alla människors rätt till hälso- och sjukvård i över 70 länder. Sedan 1995 driver Läkare i Världen en klinik i Stockholm där papperslösa, EU-migranter och andra grupper som saknar sjukförsäkring i Sverige får gratis vård och stöd. Alla läkare, sjuksköterskor, psykologer och jurister arbetar ideellt.

– Under 20 år har våra volontärer hjälpt tiotusentals utsatta och marginaliserade människor här i Sverige. Vi behöver bli bättre på att synas och berätta om våra livsavgörande insatser. Det känns otroligt värdefullt att få hjälp med detta av en engagerad och kreativ byrå som JMW, säger Johannes Mosskin, generalsekreterare för Läkare i Världen.

– Läkare i Världen har ett viktigt uppdrag som vi vill stötta pro bono. Vi är stolta och glada över att kunna vara med och bidra till något som gör skillnad för många människor, säger Björn Mellstrand, vd JMW.

Läs mer om Läkare i Världen:

www.lakareivarlden.org

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för våra senaste nyheter, spaningar och tips.

Till toppen