Jag blir inte klok

Jag måste erkänna att jag inte förstår. Hur jag än vrider och vänder på de senaste dagarnas utspel från regeringspartiet i ledarfrågan så blir jag inte klok. Ena dagen så stänger toppkandidaten dörren. Nästa dag öppnar ledaren för sin avgång. Nästa dag säger ledaren att han ska sitta kvar.

Om tisdagens utspel var något annat än ett infall från en lite trotsig statsminister så har jag svårt att se strategin. Jag tror att det bestående som lämnas kvar efter de senaste dagarnas spekulationer är förvirring och osäkerhet. Vad vill statsministern? Vill han sitta kvar? Vill han sluta? Osäkerheten i ledarfrågan kan säkert bli ett trumfkort för Alliansen.

Men. Vi vet alla att statsministern är en av de främsta mediestrategerna i landet. Han kommer snart med något nytt utspel som gör att allt blir tydligt. Det är inte utan att jag blir lite spänd inför vad som komma skall.

BjM

Till toppen