Internetdagarna 2011. Stort att Yochai Benkler kommer!

Delar av programmet för Internetdagarna 2011, den 21-23 november släpptes häromdagen. Jag är så  lycklig över att Yochai Benkler kommer hit! Ser verkligen framemot de gemensamma reflektionerna efter att han varit här! Det kommer att bli mycket intressant och det är första gången han är i Sverige. Han tillhör dem som har de mest spännande tankarna om vilken källa till samhällsförnyelse nätet kan vara. Det han skriver är inte lika lättsmält och välkänt som t.ex. det Clay Shirky tänker om internets påverkan på samhällsutveckling men precis lika intressant. Om inte till och med mer intressant för Benklers texter tvingar mer till reflektion och konsekvensanalys. Och passar som kvällslektyr för alla ledningsgrupper!

Att internets påverkan på samhällsutveckling ur ett positivt perspektiv verkligen förtjänar att diskuteras och lyftas mer visar Amnestys årsrapport.  Den presenteras idag och där lyfter de tydligt internets påverkan för demokratiutveckling, se intervju här med generalsekreterare Lise Berg. Jocke Jardenberg kommenterar och uttrycker glädje över vad som hänt de senaste 20 åren för de mänskliga rättigheterna tack vare internet.

Jag hoppas att vi under Internetdagarna kommer  diskutera dessa perspektiv levande och konstruktivt. För demokratiutveckling och för samhällsutveckling.

Se gärna talkshowen som Måns Jonasson från .se (Stiftelsen för Infrastruktur) och Joakim Jardenberg var programledare för som presenterar mer av konferensen. Vid sidan att det avslöjades att även säkerhetsgurun Bruce Schneier kommer intervjuades i talkshowens första häft Ted Valentin och Johan Jörgensen om   24 hour business camp och Internet Discovery Day. I den andra delen var glädjande nog jag medverkande i egenskap av ledamot i Digitaliseringsrådet tillsammans med Maria Hall från Näringsdepartementet. Vi samtalade om den Digitala Agendan och jag betonade att det ännu finns chans att komma med input till det arbetet. Under Internetdagarna kommer nog Anna-Karin Hatt under sin keynote berätta ännu mer om hur arbetet gått sedan hennes uppskattade anförande förra året på Internetdagarna.

Se gärna talkshowen här!

Till toppen