Frukostseminarium: I händerna på Facebook?

Välkomna på ett spännande frukostseminarium hos JMW den 1 juni 2011

Ett seminarium som syftar till att diskutera några perspektiv av vad som händer när man är så beroende av en kommunikationsplattform som allt fler företag är av Facebook idag. Facebook är en fantastisk tjänst för både individer och företag och mved 4.1 miljoner aktiva svenska konton är det numer också en viktig del av många företags vardag. Men vad händer när man blir så beroende av en tredjepartsleverantör och vad man kan göra när den plattformen inte fungerar? Vi delar erfarenheter och diskuterar lösningar.

Under seminariet samtalar Brit Stakston, JMW  bland annat med Johanna Wilkens pressansvarig från Blocket och Micke Kazarnowicz ansvarig för digital kommunikation på Björn Borg som bägge har stor erfarenheter av Facebook både som sajt och plattform.

Med nästan 90 000 medlemmar på Blockets officiella sida på Facebook är närvaron där en central och mycket viktigt del i företagets kommunikation.  Johanna berättar mer om hur det arbetet fungerar och vilka positiva och vilke mer komplicerade erfarenheter hon har av att arbeta med Facebook dagligen.

Med Micke diskuterar vi de erfarenheter han har av både framgångsrika Facebookkampanjer och de problem han ser i att policies verkar appliceras med ett moraliskt godtycke. Han menar att det tenderar att göra slätstrukenhet till en norm  på Facebook och undrar om avvikare existerar under otydliga villkor.  Micke jobbar både strategiskt och operativt med Björn Borgs kommunikation på bland annat Facebook. Han använder även Facebook för privata projekt, till exempel startade han ”Bär något lila för att säga en självklarhet”, ett evenemang som på tio dagar fick över 100 000 svenskar att tacka ja till att delta. Nu senast har han varit drivande bakom den svenska versionen av Det blir bättre.

Micke och Brit syntes båda i debatten runt Facebooks censur av bilder häromveckan, Micke skrev på Newsmill och Brit kommenterade ett reportage om Facebookcensuren i SVTs Kulturnyheter, här är inslaget som hon kommenterade i studion och där bland annat Fotografiska Museet berörts av censuren.

Varmt välkomna och hör av er om ni har egna erfarenheter ni vill dela med er av redan nu.

Datum: 1 juni

Plats: JMW, Kungsgatan 24, 7 tr.

Program:

7.30 Frukost serveras

8.00 Björn Mellstrand hälsar välkomna

8.05 Ett samtal med Johanna Wilkens, Blocket och Micke Kazarnowicz, Björn Borg.

9.00 Avslutning

Anmälan till Charlotte Avestedt, fornamn.efternamn@jmw.se

Först till kvarn gäller. Seminariet är kostnadsfritt, avbokas senast dagen innan, ej avbokad medverkan debiteras 250 kr.

Till toppen