Facebooktrötthet och ny kommentarsfunktion

SVT berättar idag om Facebooktröttheten som börjar märkas enligt en aktuell undersökning från Pew Research som kom för några veckor sedan. CNN berättade då om undersökningen som visar att:

  • 27 procent planerar att använda Facebook mindre
  • 28 procent anser att Facebook blivit mindre intressant än tidigare
  • 61 procent har tagit en frivillig paus från Facebook under en period (utan att avslutat kontot).

Samtidigt är förstås sajten välanvänd och de 4.9 miljoner svenska användarna visar hur relevant tjänsten blivit. Men många kan nog relatera till det där med att inte ha tid för Facebook, vilket i undersökningen var den vanligaste orsaken till att man valde pausa.

För egen del ser jag den utveckling jag förutspådde i samband med börsnoteringen, mindre privat och mer en infrastruktur för logistiken i min vardag. Vi vill inte dela allt med alla längre vilket gör det mindre intressant för det personliga men desto mer intressant för företag, organisationer och myndigheter att addera det de saknar i mycket av sin kommunikation. Det personliga tilltalet. Med vännerna hittar vi andra arenor för det och mycket även på Facebook – via chatten, meddelanden eller stängda grupper.

Ny Facebookfunktion

Förresten en ny viktig funktion som funnits testad på sidor en tid är den att du som sidadministratören kommentera på kommentaren i en diskussion. Nu rullar den ut brett. Briljant för företag och myndigheter för att kunna svara på specifika kommentarer direkt i tråden till den person som ställt frågan. Återkommer med en tanke om hur det förändrar sidanvändandandet.

Men vad tror du själv om ditt Facebookanvändande under året då – kommer det att minska, öka, eller ligga kvar på samma nivå?

/Brit Stakston

Det här är inlägg 62 av 100 i bloggutmaningen #blogg100, här kan du läsa vilka andra som deltar. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för våra senaste nyheter, spaningar och tips.

Till toppen