En kurs om kommunikationsplanering i praktiken

Dags att föreläsa igen, den här gången ger vi kurs tillsammans med IBC Euroforum under rubriken kommunikationsplanering i praktiken. Jag ska tillsammans med Björn Mellstrand, vd på JMW och Niclas Strandh, kreativ planner på reklambyrån Heimer & Company ta kursdeltagarna på en resa genom det kommunikationslandskap som finns idag och utrusta dem med användbara verktyg. Gästföreläser gör också Suss Forssman-Thullberg som tidigare varit informationschef på Myndigheten för Skolutveckling.

Ska bli kul och extra spännande för det här är en kurs som verkligen tar ett helhetsgrepp runt kommunikationsarbetet. Vi börjar i det nya medielandskapet och går sedan igenom framgångsfaktorer för kommunikationsplanering, kör en praktisk genomgång för hur man gör en kommunikationsplan steg-för-steg och sätter den i relation till varumärkesarbetet och återkopplar avslutningsvis till de sociala medierna. Allt integrerat. Internt och externt kommunikationsarbete som stöds av närvaro i en mängd olika kanaler med webben som nav.

Att utbilda kan vara ganska krävande eftersom man gärna vill att det ska bli en kurs som verkligen ger deltagarna relevant och värdefull kunskap med sig hem. Glädjen och drivkraften är förstås mötet med just kursdeltagarna, en chans att lära sig mer om nya verksamhetsområden och få en unik inblick i verkligheten hos olika företag och människors olika perspektiv på saker och ting. Och alla är de nyfikna på kommunikation!

Det är så himla nyttigt och ger oftast massor av positiv energi och ny kunskap. Fler pusselbitar behöver man ju alltid : ) hoppas vi kan ge dem några också!

/Brit Stakston

Till toppen