En kändis gör skillnad

Och så skulle det åter bevisas. Det är inte vad man säger utan vem som säger det som betyder något. Två tydliga exempel har vi kunnat se i närtid. 

Först vår egen lilla lokala svenska variant med Wille Craaford som hängde ut sina exfruar i kvällspressen för att han inte fick vara med och dela på barnbidraget. Det tog inte lång tid förrän regeringen meddelade att det minsann skulle bli ändring av och barnbidraget skall framöver delas lika mellan föräldrar som har delad vårdnad. Efter en enda debattartikel.

Den engelska nakne kocken Jamie Oliver har idag lyckats få Storbritanniens regering att lätta på plånboken och se till att barnen skall få bättre skolluncher. Till skillnaden mot Wille som försörjer sig genom att kuska runt i bygdegårdarna runt om i landet, har förstås Jamie en egen TV-serie (Kanal 5 tisdagar för den som är intresserad) där han har gjort nerslag i skolbespisningsköken och försökt laga näringsriktigt mat för 37 pence per måltid.

Vem blir det härnäst?

Jan Myrdal fixar subventioner på hushållstjänster? Big Brother-Linda som sänker fastighetsskatten? Linda Norrman Skugge stoppar biltullarna? Blossom Tainton stoppar rökförbudet på krogarna?Göran Greiders stoppar förbudet om fildelning?

ASH

Till toppen