Den sista bloggposten

Den sista bloggposten

Den första april 2009 gjorde jag min första nervösa dag på JMWGolin efter att ha rekryterats via Skype. Björn, grundare och idag chefsstrateg, såg inga hinder i att jag råkade befinna mig i Melbourne just då utan en av de sista intervjuerna genomfördes över Skype. Nu, nära nio år senare, är det dags för mig att inleda ett nytt kapitel utanför huvudkontoret på Kungsgatan.

För mig personligen har det varit en fantastisk resa. Tillsammans med vassa och kloka kollegor har jag fått växa, utmana/utmanas och utvecklas. Det är väldigt förmånligt att få jobba med människor som gör än bättre. Kollegor som kompletterar, som bryr sig och stöttar också när livet är lite tuffare. Det har betytt mycket.

En av de roligaste sakerna med att jobba på JMW är att jag fått lära mig nya saker hela tiden. Förutom att det gjort mig väldigt bra på TP så har det också öppnat dörrar till nya världar som ökat förståelsen. Jag har lärt mig mycket om molntjänster, säkerhet, batterier, byggvärlden, spanska viner, hårdvara, betallösningar och hamburgare. För att nämna några områden. Det har också gett mig nya intressen, vänner för livet och gjort mig bättre.

Jag har haft turen att lära mig väldigt mycket. Både om mig själv och andra. Under de senaste veckorna har jag funderat väldigt mycket kring min tid på Kungsgatan. Jag har hunnit uppleva två flyttar. Vi blev en del av ett globalt nätverk. Framgångsrika och prisbelönta projekt. Kollegor som kommit, gått och återvänt. Vinster och förluster. Skratt. Lite tårar. Massa utveckling.

Det har varit en fin resa. Eftersom det här är min sista bloggpost tänker jag passa på att hylla mina kollegor.

Tack Björn för att du vågade tro på mig 2009 och att du fortsatt utmana mig. Du är en stor del i min utveckling och vår resa är något jag bär med mig in i framtiden. Tack Louise för att du hjälpte mig att ta nästa steg och att för att du lyssnat. Tacksam för hur du stärkt mig. Tack Deeped för att du varit min guru stöttat och utvecklat mig under åren. The Contender är fortfarande bland det roligaste jag gjort.

Tack Ann-Sofie för att du tog mig under dina vingar tidigt och lärde mig (och många innan/efter) vad PR egentligen handlar om. Tack Ina för att du utvecklande mitt skrivande. Tack Anders för att jag fått jobba så nära dig och att du verkligen adderar värde. Tack Malou för att du är den du är. Jag ska bli lite som du när jag blir stor.

Tack Andreas W för att jag fått följa din utveckling från rookie till stjärna på nära håll. Tack Anna för att du inspirerar och vågar. Tack Samuel för att jag fått dela min resa med dig. Du är en viktig kugge i JMW:s maskineri. Både kreativt och personligt. Tack Linn för att du är den du är och alltid adderar nya perspektiv. Önskar jag fått jobba med dig lite längre.

Tack Jonas för att du är lösningsorienterad, leveranssäker och trygg. Tack Nina för du addera nya insikter och stärker (inte minst i mat, vin och influencers). Tack Joakim för att du trott på mig och alltid stöttat. Din kreativitet behövs. Tack Johanna för att du går din egen väg och inspirerar. Tack Kalle för din klurighet och att du sprider glädje omkring dig.

Tack Erik för att du är orädd och hela tiden vill utvecklas. Tack Christine för din klokhet och trygghet. Tack Jonathan för att du är lite som jag. Känns lättare för mig att gå vidare med dig på plats. Tack Ellen för att du var en av mina sista praktikanter. Du kommer gå långt. Tack Andreas Z för din klokskap och person.

Tack Christofer för att du under åren på Microsoft skyndande på min utveckling. Likt Björn har du en väldigt stor del i min utveckling. Tack för allt Janna. Du är en förebild. Tack Christer för att du inspirerar och bryr dig på riktigt. Och tack till alla praktikanter som jag fått se växa på nära håll under åren. Ni är ett skäl till att jag tror att branschen har en ljus framtid. Tack alla jag fått jobba med.

(Bonustack till: Anna M, Samuel S, Fredrika, Shira, Claes, Annika, Anna-Lena, Brit, Magnus, Tove, Rebecka, Canan, Kristofer, Maria, Lin, Jonas B, Martina, Joakim J, Lisa, Ninna, Kristina, Catharina, Viktor, Emma, Anders W, Hiva m.fl (förlåt om jag glömt någon).

Nu avslutas ett kapitel och ett annat inleds. Tack för den här tiden. Tack för allt. Jag saknar er redan.

/ Thomas

Till toppen