Dela kunskap!

Internet har gett oss oanade möjligheter att dela kunskap, erfarenheter och upplevelser. Nästan all kunskap finns idag några knapptryck bort och det är möjligt för att vi delar med oss. Vi har delat med oss av kunskaper och erfarenheter i flera tusen år. Genom att dela med oss av våra kunskaper kan vi hjälpa andra att växa och utvecklas samtidigt som vi själva också gör det.

Våra frukostseminarier är ett exempel på kunskapsdelning och givmildhet. Vårt senaste Twittersemiarium drog fulla hus två gånger om. Riktigt roligt! Det är glädjande att flera av våra kollegor i branschen också håller liknande seminarier och delar med sig av sin kunskap.

TED Talks är utmärkt exempel på givmildhet och en källa för inspiration för mig. Ideas worth spreading är deras slagord och något som genomsyrar deras fantastiska koncept. De erbjuder gratis föreläsningar i världsklass. Klicka dig fram och botanisera bland några av vår tids stora kreatörer, tänkare och inspiratörer. Jag kan rekommendera Ken Robinsons ”School kills creativity”, Oliver Sacks ” What hallucination reveals about our minds” och Elizabeth Gilbert ”Nurturing creativity”.

Har du någon favorit du vill tipsa om?

Happy Halloween!

Thomas Hansen

Till toppen