Då vänder vi blad och tipsar om köttbullar

Om några dagar är det dags att vända blad. 2009 ska bli 2010. Vi tar steget in i ett nytt årtionde med nya utmaningar och möjligheter.

När det är dags att vända blad är det värt att reflektera över vad 2009 lärt oss. 2009 var året då Facebook passerade över 3 miljoner svenskar som registrerat sig. Ur mitt perspektiv blev det tydligt att det är en del av alla generationers vardag när min 67-åriga mamma i juni dök på Facebook och ville bli min vän. Det var året då Twitter etablerade sig som en del i vårt nyhetsflöde – för mig personligen blev Twitter en ovärderlig källa till information under det iranska valet. Samtidigt var det året då sociala medier normaliserades. Och allt fler kom till insikten om att sociala medier handlar om kommunikation. Det skapar nya möjligheter att bygga relationer till målgrupper och intressenter. 2009 var också året då rörligt på nätet accelererade. Och det kommer att fortsätta – var så säker.

Som JMWs vd vill jag passa på att tacka alla som gjort 2009 till ett bra år för oss. Våra uppdragsgivare som driver på oss att bli bättre och sporrar oss överträffa deras förväntningar. JMWs medarbetare som drivs av nyfiken och viljan att lära sig mer och förstå bättre. Att vi har väldigt kul tillsammans gör ju inte jobbet på JMW sämre. Ett speciellt tack till Niclas, Tove, Thomas, Samuel, Viktor och Fredrika som blev en del av JMW-gänget 2009. Tack Brit för att du på ett pedagogiskt sätt förklarar och sätter i sammanhang. Tack Joakim för att du alltid tvingar oss att tänka ett varv till och göra det lite bättre, lite smartare, lite kreativare. Tack resten av JMW-gänget – ni är grymma. Ett tack också till alla samarbetspartners om gör det möjligt för oss att göra bra projekt. Tack branschkollegor som inspirerar oss och får oss att hela tiden vilja ta nästa steg. Tack alla som gjort 2009 till ett kul och inspirerande år.

Inför 2010 så kan vi lova att vi kommer fortsätta vara nyfikna på vad som händer i vår omvärld och i kommunikationslandskapet. Vi är övertygade om att förändringarna kommer att fortsätta med samma rasande takt. Och då är nyfikenheten det viktigaste arbetsredskapet för en duktig och duglig kommunikationskonsult.

2010 blir också året då JMW tar nästa steg vi börjar med några symboliska handlingar i början av det nya året. Sedan hoppas jag att vi ska överraska med några nya initiativ och tjänster. Mer om det när det nya året är ungt.

Återigen tack för 2009. Vi ses 2010.

Björn Mellstrand

Som avslutar med att tipsa om mina julköttbullar:

400 gr mager nötfärs
2 dl mjölk
1 dl ströbröd
1 köttbuljong
1 ägg
1 fint hackad medelstor gullök
1 fint hackat medelstor rödlök
1 råriven morot
salt
peppar

Stek i smör.

God Jul & Gott Nytt År!
DS

Till toppen