Läkare i Världen: Tweet Donor

Läkare i Världen: Tweet Donor

Läkare i Världen är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation som arbetar för att hjälpa människor i utsatta situationer, främst med hälso -och sjukvårdsinsatser. De driver en klinik i Stockholm där EU-migranter och andra människor som saknar tillgång till subventionerad vård i Sverige får gratis vård och mediciner.

Som ideell organisation är de beroende av att nå ut för att få uppmärksamhet och hitta nya bidragsgivare. Men att nå ut kostar pengar. Därför hjälper vi dem pro-bono att hitta alternativa gratis annonslösningar, som Tweet Donor. En applikaton vi byggt tillsammans med Iveo Stockholm där användaren kan donera sina oanvända twittertecken till Läkare i Världen.

Det är nämligen så att det finns siffror som visar att medellängden på ett twitterinlägg är cirka 68 tecken. Då maxantalet tecken på Twitter får vara 140 så innebär det att 72 tecken, i genomsnitt, går till spillo varje gång någon twittrar. Tecken som skulle kunna användas till att säga någonting viktigt om Läkare i Världen. Därför har vi skapat Tweet Donor.

Till toppen