Läkare i Världen: Screen Donor

Läkare i Världen: Screen Donor

Läkare i Världen är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation som arbetar för att hjälpa människor i utsatta situationer, främst med hälso -och sjukvårdsinsatser. De driver en klinik i Stockholm där EU-migranter och andra människor som saknar tillgång till subventionerad vård i Sverige får gratis vård och mediciner.

Som ideell organisation är de beroende av att nå ut för att få uppmärksamhet och hitta nya bidragsgivare. Tillsammans med IVEO Stockholm, filmaren André Sebastie  samt fotografen Jonas Böttiger har vi på JMW arbetat pro-bono för att hjälpa Läkare i Världen med detta. Resultatet blev gratisappen Screen Donor. En app som gör att användaren kan donera oanvänd yta på sin mobilskärm till informativa annonser om Läkare i Världen. När appen är påslagen förhindrar den din telefon från att gå ner i sparläge när du lägger den ifrån dig. Istället för att skärmen blir svart visas viktig information från Läkare i Världen. En synlig annonsyta på mötes -och fikabord över hela Sverige.

Under kampanjens första period har över 300 personer donerat annonser till Läkare i Världen. Arbetet har uppmärksammats såväl nationellt, med besök av både SVT och SR, som internationellt i bland annat PSFKTree Hugger och Springwise. Som ett resultat av arbetet har nu även Läkare i Världen i England en egen engelsk version av Screen Donor.

Till toppen