Easypark: In Space

Easypark: In Space

EasyParks vision är att göra städer lite mer levande. Företaget har hjälpt många städer att ställa om från traditionella p-automater till moderna och bekväma lösningar. Vårt uppdrag var att skapa en global kampanj för att lyfta EasyPark som ett innovativt och visionärt företag, samt att skapa varumärkeskännedom hos människor som kanske inte (av väldigt naturliga skäl) är superintresserade av parkeringsappar.

Som utgångspunkt för kampanjen grävde vi ner oss i UFO-frågan.

Under 2023 skrevs det extra mycket om oidentifierbara flygande objekt. NASA fick till och med vittna inför amerikanska kongressen. Går man tillbaka i nyhetsarkivet så har det skrivits tusentals och åter tusentals spaltmeter om UFO:n. Men hur kommer det sig att det i alla år rapporterats om så mycket UFO:s och flygande tefat, men att vi aldrig fått kontakt med en enda utomjording?

Har de kanske svårt att hitta parkering?

I så fall har vi en lösning.

Svenska EasyPark är en av jordens mest använda parkeringsappar, den fungerar på de flesta ställen. Den kan också aktivt hjälpa dig att hitta en ledig p-plats.

Så vi skickade ut den i rymden.

Med hjälp av tekniker på Grimeton Radiostation omvandlade vi appens kod till en lågfrekvent signal. Och under en 10 timmar lång sändning, natten den 11 oktober, skickade vi den genom en kraftfull antenn rakt ut i universum. I förhoppning att någon eller något en dag ska ladda ner den, styra kosan hitåt och enkelt parkera sitt skepp där plats finns.

 

Till toppen