BEFRIAD ZON: Göra något meningsfullt av sitt liv?

Ur Aftonbladet

Jag har precis som de flesta haft många drömmar om hur mitt liv skulle bli. I 18-års åldern fanns en lång lista över allt som skulle åstadkommas. En del av det är mindre viktigt idag. En del har tillkommit. En del har uppnåtts. Ok lite tuff resväg bitvis, men det har vi ju alla, genom både djupa dalar och över höga berg för att ta sig dit man är idag. Och nya mål finns ju där men ibland glömmer man bort dem. Och låter dyrbar tid slösas bort.

Själva nerven i livet är ju längtan efter sammanhang, förståelse för det som sker runt omkring oss och nyfikenhet på det som komma skall. Jag är generellt hyfsat bra på att inse att tiden är begränsad och agerar därefter med stark livsenergi.

Men man slösar värdefull tid ibland, kan vara tid som läggs på ett meningslöst ryggdunkande på t.ex. Facebook, Jaiku eller andra digitala mötesplatser till ännu tristare analoga sammanhang som det där mötet i bostadrättsföreningen, en mingelkväll, i köandet i matbutiken eller väntan på banken (de som inte vill ha kunderna på kontoret längre och löser det genom att ”straffa” alla som kommer in på banken med att låta dem vänta minst 45 minuter…).

Och hela tiden tickar tiden på och får oss att dras med, tro att det här, det är livet. Vardagen; alla möten, allt vi planerar, läser, filmar, skriver och gör är så himla viktigt. De där andra större, djupare målen får bli någon gång sen, nästa vecka eller nästa månad. Ska bara som Alfons Åberg säger… det här viktiga måste göras först. Sen. Men värdefull tid går ju. Och det kanske är slut nästa månad. Man vet ju inte.

Men ibland stannar man upp. Får liksom nog. För en stund. Av privata skäl, en händelse i omvärlden eller när man ser något riktigt uselt som i dagens kvällstidningar. Sånt man sett hundratals gånger förr. Innehållslösa artiklar…

Alexander Bard ges idag mediautrymme för att berätta att ”skölden skär upp i stjärten”.

Fast helt meningslöst var det kanske inte, fick mig ju att själv reflektera över mål och mening med livet 🙂 och påminna mig om att komma ihåg det allra viktigaste för mig.

Och let´s face it rubriksättaren hade säkert en ganska kul dag på jobbet. Trots att det kanske inte är det mest meningsfulla han/hon har gjort 😉

Och det är å andra sidan en väldigt viktigt del av livet. Att ha roligt. Alltid. De gånger jag tappar nyfikenheten och fokuset på vart jag vill är just när glädjen försvinner.

/Brit Stakston

P.S. En stilla undran, hade rubriken sett likadan ut om Bard varit heterosexuell?

P.S2. Håller ni med om att Dagens Medias blogg Köksveckan är en av de mest transparenta företagsbloggarna som finns? Vilken galen tanke som än dyker upp hos de olika medarbetarna ges utrymme där. Ingen censur. Inget stopp. I veckan har vi kunnat läsa om alltifrån vikten av att göra rent efter sig på toa till spritförbud. Återkommer till Köksveckan i en längre postning om företagsbloggar framöver.

Till toppen