BEFRIAD ZON: En stolt nördtjej. Och 99 till.

 

Geek Girl Meetup sker i helgen och jag är strax på väg till dag 2. En härlig helg fylld av passion, kunskap, kreativitet, samtal och resultatet blir ett galet flöde av idéer som nästan är svårt att hantera. Det är vidareutveckling av befintliga bra koncept, nya affärsidéer, resonemang om sociala medier och implementering av det och sen är det förstås mycket kod för den som gillar det.

Ibland kan jag känna mig lite som en mentor i diskussioner som rör sånt jag jobbar med – t.ex. hur företag ska förhålla sig till sociala medier – sen deltar jag i lika många diskussioner där jag är galet okunnig! Men blir både nyfiken och klokare genom den passion och vilja att dela med sig som föredragshållaren har. Programmet är helt otroligt i sin bredd och valet av sessioner har varit svårt. Och sen alla dessa härliga samtal under fikapauser om allt som rör livet, kommunikation, teknik och det nya medielandskapet – allt som sedan skapar nya idéer och tankar.

Helgen inleddes med välkomsthälsningar av de två initiativtagarna Heidi Harman och Andie Nordgren. Deras ord omfamnade oss genast. Inledningsorden hade starkt fokus på det gemensamma ägandet av konferensen. Andie berättade om hur konferensen i sig visar vad vi tillsammans kan åstadkomma dels genom hur saker fallit på plats före konferensen, nästan av sig självt, och det fantastiska att vi alla nu sitter här denna helg i oktober. Några citat från inledningen:

  • Fråga inte om lov, fråga om resurser för att genomföra det du behöver – Andie
  • Bli inspirerade, ta er dit ni vill, ta vara på dagen – Heidi 
  • Hugg i, ta tag, det finns ingen general här – Andie
  • Att vinna är att ha kärleksfull respektlöshet – Heidi

Visst vi alla känner medägande i konferensen men jag tycker verkligen det är på sin plats att extra mycket tacka just Heidi och Andie. Det är främst ni som ändå tagit hand om allt runt det vi deltar i just denna helg. Så enkelt går det inte och ni har valt att lägga tid på detta! Alla de mail som finns att hantera, all sponsring ni fixat, roddat samman allt och att ni gör det med en anda som gör att vi alla längtat efter helgen. Stort varmt tack till er båda! Och förstås tack till Paula Marttila som fixat en härlig fest igår kväll!

Ni som är sugna att hänga med under dagens konferens kan följa diskussionen på Twitter via #ggm09. Jag är galet stolt och lycklig över att få tillbringa ännu en dag med alla de här härliga, smarta kvinnorna!


Geek Girl Meetup

/Brit Stakston

Till toppen