Almedalen del 3 – Och jag blev överraskad

Eftersom jag skulle kommentera Mauds framträdande i Resumes PratBar som sändes i Axess TV så gjorde jag en lista över frågor som jag trodde hon inte skulle prata om. Så här såg listan ut:

  1. FRA och personlig integritet
  2. Liberala värderingar
  3. Företagarnas olika organisationers kritik mot att det inte skett tillräckligt i underlättandet av företagande
  4. Utbildning

Min bedömning var att hon skulle fokusera talet kring miljö, energi, skattesänkningar för låginkomsttagare etc.

Men Maud överraskade. Hon höll ett ideologiskt tal kring de liberala värderingar och gjorde den första ansatsen till att förklara FRA-frågan. Så jag de överraskningar jag efterlyste tidigare levererades bara några timmar senare.

Dagen i Almedalen har för övrigt handlat om regn, skyfall och väta. Sedan kom solen. Och Almedalen sken upp.

Besökte några seminarier, bland annat det som Svenska Spel arrangerade där deras nya styrelseordförande Margareta Winberg berättade om sitt uppdrag. Intressant och ganska häpnadsväckande på många sätt. En vänstersocialdemokrat utsedd av den moderata finansministern. Viss kritik framkom från den nya ordföranden mot finansministern.

Björn Mellstrand

Till toppen