7 juli gäster socialamediakuten #almedalen

Idag kör vi ännu en fullmatad sändning med spännande gäster från Almedalen.

Det ena av dagens två teman har vi kallat ”Idealism och kapitalism i de sociala medierna”. Det kretsar runt bloggosfärens allt större makt. Högaktuellt här i Almedalen. Vi pratar om hur man ser på detta från public service sida och gästas av Eva Hamilton, VD för SVT. Näringslivsperspektivet får vi genom Douglas Roos, entreprenör och drake – känd från SVTs Draknästet och Amanda Brihed som genom sitt bloggande lyckas sätta ljuset på en angelägen fråga. Amanda är initiativtagare till nätverket Svart Måndag och medlem i Liberati.

Morgonens andra tema har vi kallat ”Idealism och kapitalism i de sociala medierna”. Kapitalisten representeras av . Amanda Brihed är morgonens idealist, flitig bloggare och initiativtagare till nätverket Svart Måndag. Med oss runt cafébordet är också Eva Hamilton, VD för SVT, som bland annat får frågan om vad som driver public service att engagera sig i de sociala medierna.

Det andra temat är förstås Folkpartiet och hur det gick för dem under gårdagen och natten. Några nyckelord från Jan Björklunds tal utvärderas och vi kollar upp aktiviteten i de sociala medierna. Våra gäster från Folkpartiet är de två riksdagskandidaterna Annika Beijbom och Seved Monke – båda medverkar i boken Politik 2.0. som det händer så mycket runt idag. Som sagt ett av mina stoltaste ögonblick. Vilken dag det här blir!

Jocke har också bloggat om dagens show här också.

Följ med oss live  här eller kom förbi! Stora Torget 18, Bolaget, Visby i Café Milagro.

/Brit Stakston

Till toppen