Almedalen från Gotlandshorisonten


Jag var skeptisk. Jag har under alla år avstått från att åka till Almedalen. Tyckt att det inte verkar ge någon. Men jag kan konstatera efter mitt korta besök under Almedalsveckan att jag har haft fel. Helt fel.

Almedalen är speciellt. Under några dagar skapas möten mellan politiker, organisationer, företag, media och allmänheten. Kontakter knyts och nätverk byggs. Det minglas. Det debatteras. Åsikter ventileras. Ibland lågmält och ofta högljutt. Ibland engagerat och andra gånger pliktskyldigt. Ibland på tumanhand. Ibland i stora samlingar. Ibland under välartade former. Ibland över ett eller för många glas vin.

Almedalen är något unikt. Denna typ av mötesplatser existerar inte någon annanstans i Sverige. Frågan är om de existerar någon annanstans i världen.

Dock skulle jag inte rekommendera någon uppdragsgivare, om man inte är ledare för ett riksdagsparti, att göra några utspel under veckan. De försvinner i mängden. Bruset från Almedalen har varit enormt och idag är allt utom möjligen fastighetsskatten och algerna glömda.

Räkna med att jag åker till Almedalen nästa år.

/BjM

Till toppen