Väskironi

vouge.jpg

Väskan har blivit den bästa statussymbolen. Tjejer som Kate Moss, Madonna, Victoria Beckham och Paris Hilton bär omkring med lyxiga handväskor, axelväskor och bagar som tydligt visar vilka de är och vad de har råd med.

En helt annan typ av bag ladies är de flyktingar som företrädesvis ser på internationella flygplatser, typ Heathrow. I stora, fyrkantiga, rutiga nylonkassar bär de med sig större delen av sina ägodelar. För några tior kan du även hitta dessa kassar här i Sverige – kanske att bära tvätten i.

Nu har det lyxigaste av alla väskvarumärken, Louis Vuitton, tagit fram en exakt kopia av den billiga, rutiga nylonkassen. För knappt 20 000 kronor har du möjlighet att se ut som en riktigt fattig bag lady.

Jag gör mitt bästa för att förstå den ironiska generationen men här tar det stopp! Vad menar Marc Jacobs som har designat (kopierat) väskan? Är det hippt att se fattig ut? Är det fel med väskor som statussymbolar (varför jobbar han då åt Louis Vuitton)? Ska man skratta eller ska man gråta? Och åt vem i så fall?

IZN

Till toppen