Program för #gma11. Tisdagen 5 juli #almedalen


Här finns dagens sändning:

Dagens politiska gäst är Sofia Arkelsten, partisekreterare Moderaterna. Vi ser framemot att prata med henne om året som gått, hur eller om hennes sociala medieanvändande förändrats  i hennes nya uppdrag och vad hon tyckte om Fredrik Reinfeldts tal under gårdagen.

Dagens tema är ideella organisationer. Vi har tittat lite närmare på några organisationers närvaro här i de sociala medierna samt resonerar om hur digitaliseringen påverkar engagemangsformer. Vi möter Towe Bengtsson från Scouterna,, som ansvarar för skandinavisk press på världsscoutlägret World Scout Jamboree 2011, som arrangeras i Kristianstad i sommar. Till vardags arbetar som eventansvarig på Mynewsdesk.

Medverkar gör också Erik Wagner som har sitt huvudsakliga engagemang IOGT-NTO och har jobbat bl.a Rädda Barnens Ungdomsförbund och Sektor3. Här medverkar han för att tillsammans med Towe ge sina perspektiv på ideellt engagemang och sociala medier.

Jag smyglanserar även min nya bok hos Eriks nystartade förlag Idealistas under tisdagen under en debatt om engagemang i en digital samtid under tisdagen så kom gärna till Metodistkyrkan, Adelsgatan 41 under förmiddagen imorgon, klockan 11.30-13.00, boken heter Gilla – engagemang och passion i de sociala medierna.

Intervju med Jesse Jackson, jag ställer bland annat frågan om hur Martin Luther King hade använt sociala medier….hur stort det var att möta honomom kan jag också berätta om under sändningen. Läs mer om Jesse Jackson Almedalsbesök hos Rapport.

Online/offline: samtal med Anton Johansson, Twingly och Niclas Strandh, JMW om vad man kan se gett genomslag under gårdagen.

Vi avslutar med att presentera Dagens bloggare från Bloggplats H12.

/Brit Stakston

Till toppen