Tv-tittande i sommarstugan – en mänsklig rättighet eller ett populistiskt utspel?

debattsidan kräver Lars Leijonborg att regeringen bör stoppa släckningen av det analoga tv-nätet. Detta eftersom 11 % av svenskarna (säger sig) inte ha möjlighet att skaffa ens den billigaste boxen för 700 kronor. Artikelförfattarna är också upprörda över att regeringens kommission hävdar att bara 25 procent av befolkningen berörs i den meningen att de måste skaffa digitalbox. I själva verket rör det sig om 73 procent, menar de. ”Då räknas alla de som är beroende av de analoga sändningarna till någon teve, exempelvis i sommarstugan.”

Vad man möjligen kan fundera över är om det verkligen kan räknas som en mänsklig rättighet med tv i sommarstugan… Själv har jag inte ens en sommarstuga att ha en tv (varken digital eller analog) i.

Den andra artikeln med Tema tv i dagens DN handlar om barn, fetma och Tv-tittande och den bekräftar vad jag länge har misstänkt, nämligen att ”Det är mycket högre risk att bli överviktig om man tittar fem timmar än om man tittar en timme”. Man kan – som sagt – fundera över om TV-tittande är en mänsklig rättighet.

Hur som helst, idag är det ju tisdag minsann. Och det betyder Idol!!

FrF

Till toppen