SXSW: Tankar om SXSW från molnen

Efter några intensiva dagar är det dags att samla tankarna och vända hem igen. Det har varit spännande och givande att vara en del av SXSW och under de kommande dagarna kommer både jag och Samuel bjuda på fler bloggposter med insikter från Austin. Vi har flera halvfärdiga bloggposter som behöver slutföras.

Vi tar sikte på Sverige och summerar SXSW i några punkter.

Uppkoppling: Hela stan är uppkopplad. Det går snabbt och kräver inga lösenord. Smart, smärtfritt och uppskattat. Jag blir imponerad. Tar Stockholm och andra konferensstäder fram anteckningsblocket och noterar detta?

Mat på hjul: Det står Foodtrucks överallt och kvalitén är väldigt hög. Under våra dagar i Austin har maten levererat varje gång. Med de förutsättningarna är det enkelt att vara fokuserad under föreläsningarna.

Vänlighet: I Texas är man trevlig och tillmötesgående. Inte minst i Austin. Alla ler, är hjälpsamma och väldigt måna om att vi ska trivas och komma tillbaka. Stolta ambassadörer som inte kan köpas för pengar.

Stora saker: Allt är större i Amerika. Bilarna, människorna, maten och deras hjärtan. Och de oändliga konferensutrymmena som aldrig tar slut.

Analysera mera: Big data har varit ett återkommande tema under SXSW. Det enda som är säkert är att området kommer växa starkt under det kommande året.

Relevans: Under 2014 behöver vi bli mer relevanta och våga lita på strategien. Att våga välja bort blir en nyckelfråga för många.

Molnet: Molnet är ett naturligt inslag i flera tjänster och har blivit en hygienfaktor.

Mer content! Behöver vi mer eller mindre content? Mer ropar några! Mindre menar andra. Vi tror att Kristina Halvorson är något på spåren. Mindre och mer relevant är den bästa vägen.

Integritet: Ett hett ämne som kommer aktualiseras än mer under året. Vad är prislappen för dig och din information?

Visselblåsare: Snowden och Assange lockade fulla hus av förväntansfulla festivalbesökare. Bland amerikanska medier var man inte lika positiv.

Wearable tech i sjukvården: Kläder som känner av din stressnivå till pannband som berättar om du fått en huvudskada när du spelat hockey. Spännande säker händer när teknik och sjukvård möts. Här i Austin har vi fått se fler exempel på detta.

Framtidens mat: Föreställ er en värld där ingen behöver vara hungrig och där vi kan äta kött utan att oroa oss för miljö och hållbarhet. Företag som Soylent, Hampton Creek, Beyond Meat och Modern Meadow har den inställningen och odlar allt från hamburgare till att framställa ägg med längre livslängd och högre proteinhalt. Produkter från labbet som är både billigare och nyttigare än sina ”naturliga” bröder och systrar. De enda som hindrar dessa produkter från att ta över våra butikshyllor är kultur.

Spelindustrin tar över: SXSW adderade flera välbesökta sessioner på temat gaming. VD för Electronic Arts berättade om hur spelindustrin gått om Hollywood i intäkter. Nu är det spel som blir film och inte tvärtom. Och svenska Mojang hyllas till höger och vänster.

3D- skrivare överallt: Det fanns nästan lika många 3D-skrivare i montrarna på SXSW som food trucks på gatorna. Förra året så vi en skrivare på scen. Ett år senare finns de överallt i alla former och färger.

Event som engagerar: Mario Kart reimagined, Oreo-print your filling, Mashable Wrecking Ball och Bates Motell. Bland 100-tals event är det endast några som står ut. De som bjuder in till interaktion, spelar på rätt strängar i magen och underhåller med kreativ höjd.

Håll till godo. Under de närmaste dagarna kommer mer. Var så säker.

Thomas & Samuel

Till toppen