#SSWC. Kunskapsinjektion 2

Ligger i nedre bädden i våningssängen på mitt rum på SSWC. Mörkret har sänkt sig, det hörs spridda samtal och klockan är tre på natten. Himlen är ljuvlig. Strödd med glitter. I det kompakta mörkret syns stjärnorna än mer.

Första dagen av SSWC 201o är över. Vi anlände vid 18-tiden och sedan skapades morgondagens sessioner. På kort tid finns det nu cirka 70 sessioner att välja emellan. De är uppsatta på det som imorse var ett tomt konferenschema. Det handlar om allt ifrån makt och kön i de sociala medierna till Iphone-konsert med den nybildade ”dansbandsorkestern”.

Det finns mycket att välja emellan. För mycket att välja emellan. Får ta ställning till vad det blir imorgon bitti. Tror jag börjar dagen antingen med ett storytellingpass eller ett om var pengarna finns i det sociala medierna. Om de finns. Resten av dagen får visa sig sig.

Själv är jag inblandad i två sessioner. Den första om Politik 2.0 som jag bloggat om och den andra har rubriken ”Varför hatar du Microsoft?” Den sistnämnda är tänkt som en öppen diskussion ledd av mig, Niclas Strandh och Mauritz Zachrisson. Jag som pc-användare, Niclas som både och samt Mauritz som Mac-älskare.

Kvällen inleddes sedan med en bejublad välkomsthälsning  från scen av Kristin Heinonen och Tomas Wennström innan det var dags för middag och mingel.

Jag har pratat med så många ikväll. Vänner, kollegor sedan förut och det som efter kvällen blivit nya bekanta. Alla lika entusiastiska. Alla lika nyfikna på framtiden. Alla förtjusta över den här konferensen och det faktum att man här kan prata om vad som gäller  t.ex. tweets eller bloggandet.

Vanligaste frågan till mig under kvällen har varit den om vad som händer i framtiden. Jag svarar så som jag skrev häromdagen att det handlar om det interna arbetet nu och att vi måste ha en förståelse från vår sida att allt inte går att förändra direkt.Vanligaste frågan från mig har handlat om vilka utmaningar de jag mött står inför. Och jag kan summera svaren som att vi måste se upp för hur vi hanterar sociala mediebacklashen. För den kommer. Hur kommer företag att agera när saker inte går som planerat. Det är ju så lätt att backa tillbaks till gamla sätt att kommunicera. Det måste vi ha i beredskap under det år som kommer.

Men det som märks allra, allra mest är hur laddade alla är inför morgondagen.

Tack så länge Kristin och Tomas, fantastisk start på SSWC 2010. Och tack alla för många skratt och spännande samtal.

/Brit Stakston

Till toppen