(S)PRESSEN – sicket lågvattenmärke

Idag delade glada sossepensionärer åter ut(S)PRESSEN till kollektivåkande Stockholmare. Syftet sägs vara att visa upp en sann bild av Stockholm och ansvarige utgivaren Tomas Rudin ”hoppas att du har lika roligt med den som vi har när vi gör den”.

Men där måste jag göra Tomas besviken. Jag TYCKER inte att det är särskilt kul att läsa rena kränkningar av människor. Alldeles oavsett om de är borgerliga politiker eller inte.

Och näe, ironin går inte riktigt fram när Danderyd framställs som en kvinnofientlig problemförort och Waxholmblockaden som ett ”stopp för svartjobbare”. Inte till mig i varje fall. Tror ärligt talat inte heller att förskoleköande barnfamiljer generellt känner sig som ”vinnare” i Stockholm 2005.

Mindre barngrupper på daghem lovar (S)PRESSEN. Det tror jag när jag ser det. Dessutom heter det ”förskola”, fråga Lena Hallenberg.

/ FrF

Till toppen