"Saltå Kvarn rockar fett"

Var på vinterbuffé hos Saltå Kvarn i veckan. Med buss ut till Järna och innan middagen på Restaurang Robygge hann vi med ett stopp på Ekobanken. Johan Ununger och det övriga gänget på Saltå Kvarn bjuder in sina ”vänner” för sommar- respektive vinterbuffé och brukar försöka få med ett studiebesök till ett företag inom området.

Hade förmånen att sitta bredvid Johan på bussresan ut till Järna och samtalet med honom var lika inspirerande som det alltid är när man får chans att prata med honom. Oj vad människor som vet vad de vill, som lyckats med saker de föresatt sig och som är så himla nyfikna, öppna och intresserade är inspirerande att träffa! Johan och hela gänget på Saltå Kvarn gör mig lycklig. Tänk om alla människor hade både möjligheten till och lusten att leva sina liv så. Vad enkelt allt vore!

Extra stolt blev jag sedan när han berättade om ett internmöte dagen innan, de är väl en 60-70-tal anställda, och att alla varit rörande ense om att något av det roligaste som hänt under året var Saltåbloggen. Jäklars vad glad man blir. Bloggen som startades en eftermiddag under en av våra kurser. Johan berättade i bussen om t.ex. hur bagarna som jobbar skift, som vanligtvis inte ser Johan så ofta plötsligt har en tydligare bild av honom via bloggen. Saltå Kvarn har nu bestämt sig för en internblogg efter erfarenheterna med Saltå Kvarn-bloggen.

Middagen var ljuvligt god och förgylldes extra av att Johan under middagstalet när framgångar under året skulle nämnas (och de är många) också valde att lyfta bloggen och tackade mig för den inspiration vi gett. Fick mig nästan att bli tårögd inte bara för det coola att han i det sammanhanget där och då tackar för den inspiration han fått via oss utan framför allt för det sätt han pratade om bloggen efteråt. Om hur det skapar den närhet till deras kunder som de vill ha etc etc. Det han sa skulle varje företagsledare ha hört och slår varje sociala mediepresentation jag hört där man ska förklara vad bloggandet ger företaget. Det här är skapat av djupa insikter som handlar om företagets vilja och lust att lyssna på sina kunder och viljan att berätta om sin passion, sin verklighet. Saltå Kvarn-bloggen är en skola i hur en blogg utvecklas och kan hanteras av ett företag. Passion, kunskap, reflektioner blandat med synpunkter från läsarna/kunderna.

Och tänk då på att när Johan kom till bloggkursen tillsammans med informationsansvarige Lena Ekman för sex månader sen då hade han inte läst en enda blogg…. Jag säger det jag alltid sagt. Sociala medier är inget tekniskt mumbo jumbo som är svårt för den oinvigde, när tiden är den rätta och när man vet vad man vill så finns det tusentals sociala medietjänster som kan hjälpa en att nå sina mål. För Saltå Kvarn var bloggen det rätta i steg 1. Har man sedan som Johan förmågan, modet och lusten att ständigt lära sig mer och vända upp och ner på varumärket 😉 så händer det spännande saker.

I julklapp fick vi sedan en riktigt häftig men hemlig sak….coming soon on a site near to you : ) lägg Saltå Kvarn-bloggen i er RSS-läsare och kolla in vad som händer i veckan. Så rätt. Så rätt.

Tack Johan och alla ni andra på Saltå Kvarn för förmånen att få vara med på er vinterbuffé och tack för chansen att få jobba med er!

Några av mina favvopostningar i Saltå Kvarn-bloggen:

Saltå rockar fett!

ICA vet bäst

Burgare på vörtbröd

Även ohyran gillar ekologiskt

Hjälp oss med nya produkter!

Testa det här

Biodynamiska fikon från Smyrna

Axfood lanserar eget ekovarumärke

Brit Stakston

Till toppen