På plats under Bok & Bibliotek 2010

På Bok & Bibliotek 2010 kommer jag att  finnas på plats alla fyra dagarna. Kommer njuta av dagar fyllda med möten, böcker och spännande seminarier. Jag tänker bland annat gå på en hel del av de medieseminarier som Medievärlden lyft fram. Dessutom har jag stoltheten att medverka som författare (!) vid tre seminarier. För någon som spenderat många och långa dagar på Bok & Biblioteksmässan som utställare är det här oerhört förmånligt. Bok & Biblioteksmässan har en speciell plats i mitt hjärta efter åren som utställare.  I ett av mina tidigare arbeten som chef för Centrum för Internationellt Ungdomsutbyte presenterade vi årligen senaste versionen av den databas vi sammanställde om möjligheter att studera och arbeta utomlands. När vi 94 presenterade *trumvirvel* en CD-rom för landets bibliotek var det som om vi anlänt i ett rymdskepp och 2000 var vi där med en av Sveriges första communitys som Robyn var ambassadör för och lanseringen skedde under Bok & Biblioteksmässan….ni förstår vad jag älskar att vara här igen. Cirkeln är sluten och coolast av allt den rymdresa jag startade då fortsätter och har blivit en Volkswagen. Men det är lika coolt. Eller rättare sagt  – mycket coolare!

Ser särskilt fram emot passet tillsammans med Martin Gelin, kampanjgeneral för de rödgrönas satsning i de sociala medierna. Jag vill få honom att berätta hur det egentligen var….vi får se om han klippt navelsträngen såpass redan så han bjuder på några insikter. För de har sannerligen varit hjältar de där som fått hantera partiernas arbete i de sociala medierna. Oavsett hur det gick så har de inte haft det lättaste arbetet!

Kom gärna förbi och lyssna mig om ni är i närheten eller till monter C02:52 där Beijbom Books är:

Twittrande politiker spelade det någon roll?

Brit Stakston aktuell med boken Politik 2.0 – Konsten att använda social medier ger sin syn på vilken roll de sociala medierna spelade i årets valrörelse nu en knapp vecka efter valet. Med aktuella exempel visar hon hur politiker agerat mer eller mindre framgångsrikt i de sociala medierna. Exempel som inspirerar och väcker idéer om hur man själv kan använda sociala medier som privatperson, politiker eller som anställd.

Torsdag den 23 september, klockan 12:30-12:50, Grafiska Torget, Stora Scenen, G02:22

Valet och de sociala medierna

Brit Stakston, författare till Politik 2.0 – konsten att använda sociala medier, och Martin Gelin, de rödgrönas ansvarige för nya medier, analyserar valet. Blev valet 2010 genombrottet för sociala medier? Moderator: Martin Ahlquist, chefredaktör Fokus.

Torsdagen den 23 september, klockan 14, lokal G4.

Visa din passion på nätet

Brit Stakston mediestrateg med intresse för sociala medier ger massor av exempel på hur lätt det är att börja använda sociala medier. Med boken som utgångspunkt visar Brit hur Facebook, bloggar, Twitter och YouTube kan användas för att lära mer, dela upplevelser och träffa likasinnade. På plats finns också Joakim Karlsson och Ida Torkkeli som startat Bokbytardagen, med hjälp av en Facebookgrupp och en blogg har de fått stort genomslag och nått intresserade bokbytare. Kom och få inspiration, det kanske leder till att du startar en blogg om det som är din passion!

Lördag den 25 september, klockan 12.:00-12:20, lokal Fotografiska Torget, Stora Scenen, G02:22

/Brit Stakston

Till toppen