Låna Kaj för maxat hållbarhetsarbete

Låna Kaj för maxat hållbarhetsarbete

”Sharing is caring” brukar man ju säga och det är precis vad det här senaste initiativet från MAX Burgers handlar om. Restaurang -och livsmedelsbranschen har hållbarhetsutmaningar. Maten vi äter står nämligen för en stor del av klimatutsläppen. Med initiativet ”Låna Kaj!” vill MAX nu dela med sig av sina erfarenheter till de företag som känner att de inte lyckas ta nästa steg i sitt hållbarhetsarbete. Fram till mitten på april kan alla företag som vill ansöka om att få låna MAX hållbarhetschef Kaj Török. De företag som väljs ut kommer sedan kunna tanka av Kaj värdefull kunskap och låta sig inspireras med målet om en godare hållbar framtid.

Bakgrunden till initiativet kommer från en inbyggd passion för att alltid vara en del av lösningen. Vid sidan av att göra riktigt goda burgare så har MAX lång erfarenhet av hållbarhetsarbete. Det första hållbarhetsinitiativet togs redan 1969, ett år efter den första MAX-restaurangen öppnades, av grundarna Curt och Britta Bergfors. När de behövde välja mellan nya vinterdäck eller inköp av en aluminiumlåda för att tillvarata wellpappen från restaurangen, så blev det återvinnningslådan. Mycket har hänt sedan dess. MAX har gjort allt från att lansera världens första klimatmärkta meny till att vara drivande inom innovativ produktutveckling för att minska mängden burgare tillagade på rött kött. En satsning som inte gått obemärkt förbi. 2019 tilldelades MAX priset Global Climate Action Award av FN och man har nu tretton år i rad utsetts till branschens mest hållbara varumärke av Sustainable Brand Index Sverige. Erfarenheter MAX nu vill dela med övriga branschen.

Mer information om initiativet och ansökningsprocessen finns här.

Till toppen