Kärleksfulla Guldägg

Det har ju tjafsats lite hit och dit om PR hör hemma i Guldägget.
På Guldäggets hemsida står det:
”Guldägget är en tävling som har till syfte att lyfta fram Sveriges mest kreativa och bästa kommunikationslösningar, och föra svensk kommunikation framåt.”

Eftersom PR är kommunikation hör det per definition hemma i Guldägget.

Sen finns det alltid gnället om inbördes beundran.

Inbördes beundran är jättebra.
Och inbördes avund.
För när avund tas om hand på rätt sätt utvecklas jävlar anamma, och nästa år tar vi dem. Då jobbar man några timmar till den där kvällen. Eller vågar säga till sina kollegor att det där kan ni göra bättre. Man kanske funderar på organisationen, ska vi försöka jobba mer i team? Man pratar med sina uppdragsgivare om kreativitet, vilket i 100 fall av 100 tas emot med glädje. Och så går det någon månad och plötsligt märker man hur man tillåtas ta betalt för idén, och inte bara timjobbet. Man skrattar mer på mötena. Det blir roligare på jobbet. Och så vidare och så vidare.

Att en bra och kreativ idé alltid får större spridning och skapar mer engagemang går utan att säga det.

Om en vecka ska jag sitta i Guldäggets PR jury. Det ser jag fram emot. Mycket för att träffa alla duktiga människor. Men mest för att se om avund förvandlats till jävlar anamma under året som gått.

Avslutningsvis tycker jag det behövs Guldägg i all kommunikation. Till exempel den som sker i morgon, på alla hjärtans dag, då ena halvan av Sveriges befolkning ska säga till den andra halvan hur mycket hon eller han betyder. Säg det kreativt, så ska du se att effekten blir avsevärt mycket större.

Lycka till, på Guldägget och i morgon!

Joakim Karlsson

Till toppen