Inspiration 2.0

Obama

Imponerad. Jag har inget annat ord för tillfället. De två presidentkandidaterna Clinton och Obama imponerar i hur de använder den sociala webben i sina primärvalskampanjer. Deras kampanjer präglas av närvaro på den sociala webben, i synnerhet Barack Obama.

clinton

De har i stor utsträckning valt att möta väljarna på deras egna arenor.  Jag är övertygad om att vi i det stundande Europaparlamentsvalet kommer att se en ökad närvaro hos våra politiska partier på den sociala webben. Bloggandet har slagit igenom och Facebook likaså – framförallt vad det gäller arrangerandet av möten.

 UPPDATERAT

Det är nog så att de svenska partierna testar den sociala webben under Europaparlamentsvalet men det verkliga krutet kommer de att lägga i samband med riksdagsvalet 2010. Centerpartiet gör en hel del intressanta grejer just nu, t ex att de har inlett ett samarbete med Twingly och de har också startat Framtidsdialogen. Med Framtidsdialogen vill de öppna upp för en diskussion kring fyra politiska områden med alla som är intresserade. Socialdemokraterna har ju sedan tidigare en egen Youtube-kanal och Facebookgrupp.

Björn Mellstrand

Till toppen