Blog Day – mina 5 bästa bloggtips idag

Blog Day 2008

Chris Brogan  kickar igång mitt dåliga samvete. Så mycket att blogga om och så lite tid har jag haft på sista tiden. Har minst 20 bloggpostningar i huvudet. Men Chris tvingar mig att börja med något helt annat när han berättar om Blog day som är idag! En dag som är tänkt att inspirera till nya bloggupptäckter över hela världen idag:

BlogDay was created with the belief that bloggers should have one day dedicated to getting to know other bloggers from other countries and areas of interest.

On this day, blog readers will find themselves leaping around and discovering new, unknown Blogs, celebrating the discovery of new people and new bloggers.

Uppgiften är tämligen enkel hitta 5 nya bloggar man är nyfiken på, gärna lite annorlunda från det vanliga man läser, som man vill tipsa om. Hur mycket jag än vill så hinner jag inte hitta 5 bloggar jag ännu inte läser. Jag har feber, ont i rygg och hals samt massor av annat att göra inatt… Så jag gör uppgiften lite lättare för mig och tipsar om 5 av mina favoritbloggar!

1.    Min guru. Självklart. Jeremiah Owyang. Mannen jag vänder mig till när jag dippar. När jag drabbas av social media fatigue eller tänker att den här revolutionen tar för lång tid det är ingen idé. Då är det bara att läsa Jeremiahs blogg  och bli frälst och fylld av visioner igen. Konkret, handfast och inspirerande. Sån ska jag bli när jag blir stor 😉

2.    Min (vår) förstfödda blogg från kursen i företagsbloggande som vi ger, Saltå Kvarn-bloggen. Johan Ununger och Lena Ekman från Saltå Kvarn har med glädje provat sig fram. Båda har hittat sin egen ton och använder bloggen till allt möjligt, nyss blev jag både sugen på en paprikapesto och inspirerad till att ge tips om nya produkter i deras bloggpost där de efterlyser produktutveckling. Lysande!

3.    Newsmillbloggen  dvs PM, Leos och Karins blogg kommer bli en spännande ”behind the scenes-blog” där vi kommer få insyn i arbetet bakom Newsmill. Kanske kan bli Köksveckan 3.0, typ…

4.    Mindpark för att det är en fantastisk företagsblogg där kunskap positioneras, manifesteras och förpackas inspirerande. Alla skriver och de skriver som 17 om allt som händer inom media, Internet och allt som hör till. A must read.

5.    Stuff White People like för att det är så dumt. För att det är så härligt. Läs postningen om ”white people on Social Networks”.  Jag har haft relationer med svarta män och mer än en gång hört gapskrattet och framfrustandet av ”only white people” och sett huvudskakningarna över saker ”vi” gör i vardagen…

/Brit Stakston

Till toppen